PS

Nä inte PS som i “psst hördududu”, utan PS som i Photoshop. Nu undrar jag verkligen vad jag gett mig in i. Mina “sinnen” ser och förstår allt fint och roligt man kan åstadkomma med detta program, dessvärre inte min hjärna. PS handlar om efter bearbetning av bilder, eller manipulering som några säger. Idag har jag fått en grundkurs i programmet av en mästare. Jag blev helt lyrisk av att se allt man kan åstadkomma! Men så kommer vi då till detta med hjärnan. Bara för något år sedan slussades ny information in till slutförvaring via hyfsat breda, raka banor. Nu verkar det vara stopp i trafiken på dessa, och ny information transporteras via smala, krokiga och dessvärre även såphala banor. Dessa mindre bra förhållandena innebär att informationen på de smala krokiga banorna kör av vägen och fastnar i nåt dike. Eller så får de sladd i det såphala väglaget, tappar orienteringen och hittar inte fram, vilket i sin tur leder till att informationen som kommer till slutförvaringen bara är en bråkdel av startfältet. Nåväl, jag kommer ihåg hur man skapar skön oskärpa i bilder, håll gärna tummarna för att jag kommer ihåg det i morgon också. Dagens första bild – fotad i Larv – är något PS behandlad med ett resultat som någorlunda motsvarade mina förhoppningar. Dagens andra bild är tagen utanför Slutarp och är redigerad direkt i kameran – en trippel exponering.  Klicka på bilderna! Tills nästa gång – ha D!! //Inger Anita

2 kommentarer

  1. Tycker verkligen om dina bilder av björkarna. mest av dem tycker jag om den andra, trippeln. Fint djup och skön känsla med dimman och diset/brita

    Gilla

    1. Fick tvärvända på vägen hem från Trädet, var tvungen att parkera mitt i vägen och fota. Ett par snabba klick – sedan var det folk som tutade på mig. TACK Brita!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.