Ettusen-tio-och-en-halv kilometer

Eller 101,5 mil. Det blev längden på Gubbens och min Mopedtur i Norden. Faktiskt blev det Norden som besöktes; Bohuskusten i Svedala, Norges södra delar samt avslutningsvis Norra Jyllands Väst- och Östkust. Som tur är var det min mest vältränade del av kroppen som blev hårdast utsatt. Bakdelen är väl insutten sedan tidigare, och avgav inga som helst protester under färden. Kvalitetsmopederna stod också pall, inte ett enda missöde inträffade, två tankningar under vägen var allt som krävdes. Endast några timmar av de nio dagarna blev vi utsatta för häftigt regn, det kan man inte klaga på. Solen lyste mest med sin frånvaro, men lurpassade konstant och de sista tre dagarna lyste den intensivt på oss. Att fota under en moppe semester funkar sådär. För sena morgnar och tidiga kvällar gjorde att det fina ljuset inte togs tillvara. Stativet fick inte heller plats, men vad gör det när färden – som också är själva målet – annars var så toppenbra! Halva bildoteket visas i detta nu, resten får jag återkomma till när tillfälle och lust infinner sig. Hoppas ni haft en underbar Midsommar. Tills nästa gång – ha D!  Inger Anita

Ett Grunt Sund där första dagens middag intogs
Sedan sov vi på vandrarhemmet i Bokens Näs
Backigt i Fjällen – bara ett kort stopp  i ett av Bohus många pärlor
Inte många turister i Fjällbacka
I Norge fick vi bo hos Misty och hennes familj
Varav Lisa var en av familjens medlemmar
Brevik i Norge – inte att förväxla med Breivik. Ni vet varför
Sherwood utanför Hirtshals, där vi sökte skydd från regnet
Strandvägen norr om Lökken
Wonderland – det ljuvliga ljuset på Danmarks västkust
En sagolik tur med ljus och väder-regnet snek runt om oss
Filmtajm i sandblåsten på stranden

10 kommentarer

 1. Vilka härliga resebilder! Ljuset i Danmark har du fått till fantastiskt fint! ‘
  Blir nyfiken på hur du tagit bilderna på Misty och Lisa, de var vackra och lite annorlunda.
  Önskar dej en fin dag!

  Gilla

  1. Hej Johanna! Vad glad jag blev att se att jag fått besök. Och en Kommentar – jättekul! Misty och Lisa är tagna med Makro objektiv, Tamron 90 mm. SUPERBRA! Lisa har jag ljusat upp lite och även lagt på en ljus vinjettering. Misty är tagen med lååång slutartid, därav effekten. Ingen efterbehandling behandling på den bilden, mer än att den är konverterad till sv/v.
   Tack för påhälsningen!
   Inger

   Gilla

 2. Vilken resa så skönt! Moppe är ett bra fortskaffningsmedel. Mats o jag åkte moppe en gång i tidernas begynnelse till Öland för att slåda fågel. Minns att han hela tiden fick loppor på tändstiftet och att det var hiskeligt med mygg. Har ett kort på potatismos på Trangiaköket prickigt av mygg som ett negativ av en prickekorv.
  Jätte fina kort tog du åxå.

  Gilla

 3. Vilken härlig semester och vilken upplevelse det är att komma nära naturen sådär. Å vilka fina bilder sen, de är ju underbara. Har lust att kolla efter en ny bil men jag tror sjuen i mig att jag skaffar en moppe i stället. /Ulla

  Gilla

 4. Stor variation på bilderna. Vilken fantastisk natur och vilket ljus danmark bjuder på. Ni ser ut att ha haft en härlig semstertripp/Brita

  Gilla

  1. Frihet Claes! En toppenresa med mopparna, där allt blir så enkelt. Man gör vad man vill, när och hur man vill. Mycket nostalgi snack med folk längs vägen är dessutom ett kanonfint sätt att träffa nytt folk. Tack för titt o kommentar!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.