Ettusen-tio-och-en-halv kilometer, del II

Tänk att både tillfälle och lust att ta tag i del två av vår Moppesemester infann sig samtidigt så snart. Del två av Gubbens och min ettusen-tio-och-en-halv kilometer långa Moppe semester i Norden publiceras härmed. Våra trotjänare från 70-talet klarade både fjäll och dalar i Norge, liksom sandstormar i Danmark med packning och passagerare utan mankemang. Det är en kvalitet som det förmodligen inte byggs mycket av idag. Att semestra med moppar är givande på många sätt. Vi har oerhört lätt att parkera åkdonen, och vi får massor av respons från människor med starka nostalgi känslor längs vägen. Blir många samtal om ”när jag var femton år” och ”min första kärlek hade en” osv. Ibland blir det t.o.m. en fotostund med dessa nostalgiker, som vill ha ”sin” moped förevigad. Kul som sjutton! Del två visar mestadels bilder från grannlandet Danmarks kuster, men även böljande hav på fast mark, och ett smakprov på dansk djungel. Hemfärden över havet får avsluta denna reseskildring. Klicka gärna på bilderna för att förstora dem. Tills nästa gång – ha D! Inger Anita

Moppegubbar som snackar nostalgi där borta?
Laura Back & Co.
Städdag på stora stranden utanför Klitermöller
Min egna KS50 av 1975 års modell
Semester
Mors Mamma Muer
Mot Himlen
Ljuvligaste ljuva Vallmo
Filosofen
Fosdalen – lite Dansk djungel vi stötte på längs vägen
På väg tillbaks med blandade känslor, lite vemodigt att lämna det sorglösa fria livet
Göteborgs Hamn och 100 kilometer kvar till Bitterna, denna semesters sista åktur

6 kommentarer

 1. Hej Inger!
  jag har tydligt missat ditt inlägg, ser att det är ett tag sedan nu. Ni ser ut att ha haft en fin semester. Moped annorlunda för mig som aldrig åkt moped i mitt liv. Kanske har jag provkört men inte mer. Alla bilderna tilltalar mig men bilden med vallmo och bilden med himmel och åker ger mig sån stor sommarkänsla.
  Jag har just börjat min semester och väl startat med två dagar mulet väder med regn i omgångar. Aldrig har sommaren känts så långt borta som nu, den tolfte juli.
  Ja jag fortsätter med min blogg, vete katten vad jag lärt mig. Inte blev det som jag trodde att jag skulle fota annat än natur. Det är ju där jag är, i naturen. Disiplin har jag lärt mig, inte en dag har jag fuskat. När inspirationen var på noll en dag, röt min man i. Det känns som om jag tränar mitt seende, så borde det ju vara.
  Nu förpackar jag mat, kläder i vattensäkra påsar. Det skall bli spännande att se hur kroppen klarar av denna tur. Just nu tycks krämporna växla från olika kroppsdelar. En viktig del i packningen blir nog Alvedon.
  Ha det gott/Brita

  Gilla

  1. Vi här nere har nog haft något bättre sommar än er, tycker inte den varit så hemsk dålig. Det har varit mycket kalla nordan vindar, och hyfsat med regn. Vår semestertur på Mopparna var dock toppen. En halv dags regn; frisk luft hela dagarna, många fina platser har vi sett. Danmarks ljus är fantastiskt-bara älskar det.
   Då hoppas jag ni får en fin semester Brita – lucka till med krämporna :O)) Tråkigt vi inte kan ses i Norge, men kanske någon annan gång någon annanstans? KRAM!

   Gilla

 2. Duu, jag har laddat ned Lighbox tidigare, men hittar inga Plugins min Adminpanel. I klartext: fattar inte hur jag ska göra för att få det att funka helt enkelt :O/ Är det Lightbox du använder?

  Gilla

 3. Vilken skön semester ni haft! Gott att kunna dokumentera allt vilket du gjort på ett fint sätt. Har du funderat på att installera en Lightbox på webbsidan, så bilderna öppnar sig sådär snyggt du vet! / C

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.