Vädrets Makter

Säga vad man vill om Sommaren 2012, men aldrig tror jag mig ha skådat så underbara molnformationer och ljusfenomen som i år. I varje fall inte hemma hos oss, jag blir helt betagen av synerna som uppenbaras. Stora ulliga, bulliga moln såväl vita som svarta. Strålljus från/till regnbågen som ter sig helt overkliga. Svårt att få till det på minneskortet dock och iFånen har fått vara väldigt delaktig i försöken. Fenomenen bara dyker upp utan minsta förvarning, eller vid ”fel” tillfälle när ingen kamera finns i närheten. Kan kanske vara så att jag behöver lära mig läsa av naturen bättre? Någon gång har jag kunnat förstå att det är på gång,  men någon längre tid till förberedelser  har inte funnits då det hela är över på någon minut. Då står jag där och är rätt så lång i synen för att jag inte hann med. Blir ju inte några toppenbilder direkt men nu är det motiven och inte tekniken som är i fokus. Kan ju vara kul att se tillbaks på några väder bilder från sommaren 2012. Vi kan ju alltid hoppas att det blir något varmare och mindre regn redan i dag. Tills nästa gång – ha D! Inger Anita

8 kommentarer

 1. Vad roligt att se att du fotat himlens olika fenomen! Molnformationer och olika ljusfenomen är något jag älskar och tittar på mycket, men från det till att fota…
  Blir inspirerad att själv höja kameran från macronivån som jag snöat in på, riktigt läckert!
  Ha en go dag,
  Johanna

  Gilla

  1. Inger, blev så inspirerad av dina bilder och igår fick jag en fin himmel serverad så kameran åkte fram! Rosa moln med ett åskväder på väg in blev resultatet. 🙂
   Ha det gott!
   Johanna

   Gilla

 2. Hej Inger! Nyss hemkommen från vår vandring känns det skönt att sitta vid datorn och njuta av alla bilder.
  Ni har haft skiftande väder, ser att himlen och molnen är mörka, men sjutton så vackert det blir med de mörka kontrasterna mot solljuset och regnbågar som ibland gjort sig synliga.
  Så roligt det skulle ha varit om du kom förbi. Visst passerar ni Husum, men jag åker bort den den 1/8 och blir borta en vecka. ha det bra och kör försiktigt/Brita

  Gilla

 3. Vilka härliga inlägg! Och mååånga fina bilder.
  Roligt med olika moln, fotade de själv 😉 Visst i år är det mycket konstigheter med sommarväder…
  En Inger-Anonym var hos mig och jag tolkar att det var du… ”Mina” två andra Inger skriver sällan… Jag tackar ödmjukast 🙂

  Gilla

  1. Hallå där Halina! Glad jag blir att du tittar in, tack för det :O))
   Jodå, jag har varit inne och kollat hos dig och lämnat en ”anonym” rad eller två…Om jag glömmer att logga in på min egna blogg innan jag kommenterar hos dig, och trycker på publicera så försvinner det jag skrivit. Då väljer jag anonym i stället. Hoppas allt är bra med dig? Har du anmält dig till Innerdalen i september? Hoppas det – jag har tänkt att åka…Tills nästa gång – ha D
   Inger

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.