En kär vän

En hund är som en hund, aldrig som en katt. En katt är visserligen som en katt, men kan även vara som en hund. En hund kan dock aldrig vara som en katt. Hur vet jag då någonting om detta? Jo tack jag har varit begåvad med både hund och katt och erfarenheterna därav säger mig att att det är på det viset det ligger till. Då vet ni det om detta. Saga, som är vår katt, är ofta mer som en hund än som en katt. Hon kommer springande och hälsar oss välkomna på gårdsplan när hon hör vår bil,  och kommer snällt när vi ropar eller visslar på henne. Hon hälsar oss alltid God Morgon, och välkomna hem efter arbetet. Hon förstår absolut vad vi pratar med henne om. Frågar vi om hon vill ha mjölk springer hon till sin mjölkskål. Frågar vi om hon ska gå ut, springer hon till dörren eller- om det regnar ute- stirrar på oss som om vi vore helt från vettet. Hon gör oss sällskap på promenaden, och har vett att flytta på sig när bilarna kommer. Numera går hon inte med på lika långa promenader som tidigare år, kanske hon blir fortare trött nu för tiden. Så klart är Saga även som en katt; spinner när hon ligger vid/på fötterna (många sparkar har det blivit) och sätter klorna i en när hon njuter lite för mycket av att bli klappad. Hon är en stolt madam som inte tramsar med leksaker, möjligtvis leker hon lite med mössen hon tar hem. Matte är noga med att förklara för henne när arbetet kallar, att dagen får spenderas på egen hand, men att vi är tillbaks på kvällen igen. När vi varit borta för länge, och grannen tittat till henne blir hon MYCKET förnärmad. Det visar hon med önskvärd tydlighet när vi är tillbaks, genom att sätta sig med ryggen åt oss och högljutt beklaga sig. En mycket lång stund! Försöker vi undkomma och flyttar oss gör hon detsamma och fortsätter beklaga sig. Kropps språket är tydligt, det går inte att missta sig på budskapet.  Saga är nu 15 år, en som jag tror aktningsvärd katt ålder, och har kommit att bli en mycket kär vän. I skrivande stund ligger hon under stolen och spinner, men påpekar också att hon vill ha kvällsmat NU och så får det bli. Matte ska ta en kopp te, sedan är det natti natti fast klockan bara är bara nio. Hemskt vad trötter jag är! Hoppas nu inte fullmånen ställer till det med nattens skönhets sömn, som den gjorde i går natt. Tills nästa gång – ha D! Inger Anita

Hunden
Mer Hund
Mer av Hunden
I grönskan
I gröns
Soldyrkaren
Soldyrkaren
Fullmåne

13 kommentarer

 1. Hej Inger! Hittade din fina blogg via Anna Ulmestrand. Jag är också amatörfotograf, mest macro, men en del annat också lockar mig. Jag bor i Herrljunga, inte alls långt från Bitterna. Kommer nog att kika in här då och då och titta på dina fina bilder.
  /Mvh Lena

  Gilla

  1. Hej Lena! Vad härligt att få en Cybervän från Herljunga!! Extra roligt när det är så nära både här och i den stora världen. Välkommen hit-jätteglad :O)

   Gilla

 2. Fin katt o fina bilder på henne! Håller helt med dig: Det är nåt visst med en katt som ger gensvar som min Assistent Smulan som alltid deltar i vad vi gör o i högsta grad är en familjemedlem.

  Gilla

 3. Åhh, vad vackert du beskriver ditt/ert liv tillsammans med Saga i din ”krönika”! Det låter i mina öron som att du är en riktig ”kattmänniska” – en sådan människa som katter älskar och som älskar katter. Du och jag är definitivt på samma våglängd, så att säga. Läs gärna hur vi delar livet med våra nuvarande älskade katter, Plexi och Rasmus (i min blogg).

  Gilla

  1. Efter att ha kollat in en av dina tre (!) bloggar förstår jag jag nu innebörden av ditt namn, MaciLane. Likaså vet jag hur du hittade till min blogg :O) Välkommen!
   Att ha tre bloggar igång kräver en del jobb, själv har jag fullt upp med en st. Men så är jag inte heller pensionär. Än.

   Gilla

   1. Hur skall man berömma en bloggare som du som skriver ett så rart svar?!?!? Enda möjligheten är en virtuell KRAM – hoppas den går fram till dig!!!
    Eftersom du är så vänlig skall jag förklara mina bloggar (bara för dig – skratt).
    Jag har haft en mångårig hemsida (Kixaren f.d. Pumpdoktorn) som jag nyligen ersatte med blogg-designen. Det var inte så lätt utan det fick bli .m. FEM bloggar från början. Pumpdoktorn var min jobb-hemsida och den viktigaste delen av den den finns nu som en separat statisk blogg. Bridge var mitt andra intresse och jag kom överens med Bridgeförlaget att ha en bridge-support- logg för att ge stöd till datorbridgeköparna (Jack heter programmet). Det tredje intresset, med mat och recept, är inte lika aktivt, som du kanske har upptäckt – det beror mest på att mina släktingar och jag
    har den bloggen som en familjs-recept-uppslagsbok (verkligen vansinnigt anspråksfullt, haha). Jag har funderat på att skrota receptbloggen.
    Så nu vet du 😀

    Gilla

 4. Katt eller hund, hund eller katt. Vad man väljer beror nog på ens syfte. Vill man ha en kompis som jagar möss, ja då väljer jag nog katten, behöver jag en kompis som ställer älg, då får det nog bli en hund. De som säger att de inte förstår med mera, har nog inte haft någon kompis. Vetenskapen säger att hundar inte kan tugga, de är välkomna hem till våra. morötterna ligger i små bitar innan de tuggas väl och rinner ner i magen.
  Ha en fin vecka/brita

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.