In i dimman

Runt 15 minusgrader och strålande sol under stort sett hela lördagen. Jag kunde ta på kylan, den svepte in delar av landskapet i ett kallt omslag, som för en amatörfotograf som mig gjorde tillvaron till en sann dröm. Hjärtat slog alldeles extra fort och hårt, då årets första fotojulbord stod dukat och klart. Skynda att fynda och ta för sig av de framdukade godsakerna! En av årets absolut bästa fotodagar, och jag blir alldeles lycklig av vad jag sett där ute. Moder Natur har varit oerhört generös och visat upp en av sina bästa men också mer ovanlig sidor. Att se värmen lämna marken, bilda en tjock och mycket lokalt belägen dimma är inte något jag upplevt ofta. Men nu gjorde jag det, och jag är tacksam som kan bo mitt i detta underbara. Känslan jag får  direkt när jag  jag tryckt på avtryckarn och vet att ”där satt den” är en sådan enorm kick och alla som fotar vet jag jag menar. En dag som jag kommer att minnas länge…

Idag är det en ny dag, och nu är det förberedelserna inför den snabbt analkande Julen som står på schemat. Ska börja med att sätta upp Adventsljusstakarna, något lite sent kanske…Därefter ska resterande ”Bästa Bitterna” boken lämnas ut i bygden med apostlahästarna som enda transportmedel. Tills nästa gång  – ha D! Inger Anita

Noliberget
Noliberget
Slättäng
Slättäng
Månen
Månen
Hos I&I
Hos I&I
Väggen
Väggen
Snart kväll
Snart kväll
Landskap
Landskap
Tre
Tre

6 kommentarer

 1. Inger, så skönt att se dina bilder. Det var en stund sedan du visade upp dina bilder i bloggen. Visserligen ses en del på Facebook, men det är inte samma sak. Jag vet, tiden går och tiden räcker inte till, jag känner likadant. Snart har halva december passerat och den senaste veckan har snön vräkt ner, vill liksom inte ta slut. Har inte sett solen på drygt en vecka. Bra för skidspåren, men inte för fotosjälen. Samma blekblåa ljus, dag efter dag.
  Inte många dagar kvar av mitt ”varje dagprojekt”. Jag har snart klarat av det och det skall bli så skönt när det är över. Kristina tyckte jag skulle ta ett år till, men nej, nej. Nu är jag färdig med detta.
  Idag blir det lite av en jobbardag. Har tvättat bilen på morgonen, tagit upp kött ur frysen för att koka, ca 20 liter sådär. Har också tänkt mig baka tunnbröd idag, få se. Det stora är att tömma den stationära på allt. Den skall formateras om, fungerar inte som jag vill. Digert arbete att tömma och flytta över till den bärbara. Blir nog en tur på skidor också. Hade tänkt ut en sväng med kameran. Har en bild otagen från samma ställe som förra helgen, men sannolikt ser det annorlunda ut nu efter all snö som kommit i veckan. Får kanske bli nästa år.

  Nog om mig, nu till dina bilder. En härlig känsla och ett vidunderligt ljus. Dimman förstärker och gör ljuset extra vackert. Det är svårt att peka ut någon speciell, men jag extra mycket till de två första.

  Ha en riktigt bra söndag Inger. jag har redan börjat fundera och tänka på kristihimmelhelgen. Hoppas verkligen det blir av. ser fram mot att få träffa Dig och de andra kvinnorna. ha det gott/brita

  Gilla

  1. Vi får hoppas det blir en extra lång dag idag om du ska hinna med allt du tänkt dig :O)
   Ett härligt inlägg Brita, blir jag riktigt glad av! Advendsstakarna har kommit upp, vilket var dagens mål nu ska jag ut och leverera min Bästa BItterna”bok” till Bästa Bitternafolket som fått vänta länge.
   Kristi Himmelfärd kommer snabbare än vi tror, det ska bli ett underbart fototillfälle, och ett fantastiskt möte igen! KLART DET BLIR AV – i någon form! Ha det fint, vi höres. Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.