Ordning och Reda

En fem dagar lååång ledighet väntade inför Julen och nästan direkt därefter en fyra dagar lååång ledighet. Otroligt många lediga dagar, och förutom att fira Jul och Nyår, promenera långt och mycket, umgås med nära och kära, skulle jag också passa på att städa i datorn, och förbereda min första fotoutställning i Vedum som öppnar 23 januari. Likaledes göra backup och sortera och radera bilder. Bland annat. Kan ju tyckas vara ganska enkla och snabba göromål, men det är helt fel. Till några personers fasa har jag aldrig backupat någonting från min Mac dator tidigare, men nu fick jag en HD-PCTU3 MiniStation 30 i mina händer, just för detta ändamål. Den lilla burken tog ett tag att få igång, och jag tror det beror på min totala avsaknad av intresse för alla runt-omkring-dator-grejor. Detta i kombination med väldigt kort tålamod och utan förmåga att ta till mig information från några manualer, leder det alltför ofta till stök och kaos. Allt jag lärt mig om datorer och annan teknik har jag lärt mig genom metoden try-and-error. Det är ingen genomtänkt metod och den funkar så där…Lägg dessutom till att jag är totalt inkonsekvent så kanske ni kan ana varthän det barkar? Konsekvent tänkande är som alla vet, det grundläggande för att skapa ordning och reda i en dator. Nåväl, nu backupas i varje fall hela datorn med automatik varje dag, och därmed är ett av de viktigaste målen uppfyllda. Började därefter att förbereda bilderna till min första fotoutställning. Jag har klart för mig hur upplägget ska vara, jag vet vilka bilder jag vill ha med,  men jag är totalt vilse i pannkakan när det gäller att hitta bilderna jag vill göra något med. Om någon i Götet som arbetar med bilder i Lightroom råkar läsa detta så utfärdas härmed en varning. Du kommer att få besök! Två dagar har jag rotat runt efter bilder, och har hittat hälften av dem jag vill ha med. Jag har dessutom ännu  inte klart för mig hur ett sånt arbete ska läggas upp från början, för att det ska fungera snabbt och smidigt att hitta det man söker. Smärre katastrof! Sortera och radera bilder? Det får helt enkelt vänta…2012 är slut och 2013 har landat med regn och rusk. Är hiskeligt glad över alla besök på min sida under 2012, liksom alla glada tillrop som jag fått på andra vis. Tack alla ni det betyder mycket! Redan sedan tidigare existerande bilder med minnen från ett händelserikt 2012 får avsluta inlägget. Hörnstenarna 2012 var bl.a. återkoppling till mina rötter i norr, mer än 100 mil på moppe semester med gubben, Danmarks resa med Bitterna vänner, och fotoresa i Innerdalen. Ser fram emot att möta er under 2013. KLICKA PÅ BILDERNA för att se dem i rätt format. Tills nästa gång – ha D! Inger Anita

8 kommentarer

 1. Inger, God fortsättning! En fin resa du gjort 2012 och tack för att du delar med dig. Jag önskar så innerligt att milen till Dig var lite färre, skulle gärna vilja se din utställning, men du gör kanske någon dokumentation av dina bilder. ha det gott/Brita

  Gilla

  1. Brita, kanske ska be Gubben filma tillställningen och lägga ut på You tube? Hoppas allt är fint med dig, nu är det 2013 och snart blir det vår. DÅ ses vi 😀 HA det bäst tills dess!

   Gilla

 2. inger, vilet vackert År Du har haft, i alla fall bildmässigt 🙂
  Tror Ditt 2012 kommer bli ännu bättre, känner på mig att dethär året ska bli något extra.
  Ha en underbar vecka, snart helg igen. Jösses vad bortskämda vi är med all ledighet, och det går ruggigt snabbt att ta till sig ovanor.
  Pözz på Dig Pözzen från Pözzen

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.