Ett nytt förhållande

Har införskaffat en Nikon D600! Till min egen förvåning men också stora glädje gjorde jag slag i saken. Det känns hur roligt som helst när man slår upp de nya filerna på datorn, och ser den fina kvalitén på bilderna. Nu blir det till att lära sig hantera den nya kamraten i fullformat på bästa tänkbara sätt. Vilka objektiv uppför sig hur på detta kamerahus? På vilken knapp ska jag trycka när, på vilken ratt ska jag vrida hur mycket, och vilka ska inställningarna vara för att få bilden som jag vill ha den? I 2,5  år  har jag umgåtts flitigt med min D90 och jag vill nog påstå att vi blivit vänner, kanske t.o.m. nära vänner. Vi känner varann ganska bra vilket gör allt så mycket enklare i försöken att fånga bilder. Nu blir det till att börja om lite grann från början och lära sig hitta nya inställningar, lära sig hur resultatet av gamla bekanta sådana ter sig på D600:an. Helt enkelt har ett nytt förhållande inletts, och för att få det att fungera bra gäller det att jobba på det, vilket innebär fota fota och fota lite till. Den typen av träning är nog den enda jag kastar mig in i med stor entusiasm, och ivrigt emotser resultatet av densamma. Jag är fylld av förväntan inför den kommande våren-ska bli himla kul att umgås och bygga en relation med nya livskamraten(?) Jag hann känna lite på kameran igår, i en iskall vind och ett omöjligt väglag, varför jag landade i det enda ödehus jag känner till i Bitterna. Nära till hands och liggandes lite i lä då det är igenväxt runt om. Ett par bilder även från vägen från/dit dyker upp. Kom gärna med kritik, även dålig, det uppskattas…Tills nästa gång – ha D! Inger Anita

9 kommentarer

  1. Du – vi får ta en sväng till Jämnesjön…Ska du vara med på en liten fototräff på lördag morgon, kl 06.30, i Bitterna på Björstorp? (skyltat från Bitterna kyrka) Dem som kommer dem kommer, man har med kamera och fika. Lite foto +lite tjöt :O) Väldig enkelt.

   Gilla

 1. Grattis! Kul med nya prylar och nya bekantskaper. Fina bilder verkar det bli i varje fall, gillar verkligen dina bilder från ödehuset. Favoriten är nog bilden där man tittar ut genom fönstret mot tallarna, mycket snyggt!

  /Erik

  Gilla

 2. Jag väntade på mannan som skulle regna från himlen förstår du… :O)
  I Bitterna känner man till lite om det mesta, men jag lovar att göra en extra förfrågan om det är OK att vara vid ödehuset och fota. I snickarbon finns många spännade föremål, som om tiden stått still väldigt länge. Vanligtvis är inte detta ”min grej” men det var så kaaaalllt och här var det lite lä.
  Inger

  Gilla

 3. Glädjande att du fått en ny kompis. Varför väntade du så länge. Det gläder mig att du visar respekt och tar bilder på huset och in i huset från utsidan och in. Ser allt för många tillrättalagda bilder där folk bara klampar in i ödehus som om det vore deras eget och hänger upp kläder, ställer i ordning kaffekoppar etc. Detta ser lovande ut, lova att ta reda på vem som äger rätten till huset och fråga om det går att få gå in. Dina bilder so far är välexponerade och trevliga, du kommer att behöva en tid att testa och försöka förstå alla nya finesser. / C

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.