Solen

Ett stycke sen eftermiddag/tidig kväll i Götet, på väg till Centralstationen från arbetet i Klippans Kulturreservat i Majorna. Väljer att åka med färjan Älvsnabben in till centrum i stället för spårvagn. Det hade varit en klar och kall dag, och solen dalade för att lysa över en annan del av världen under vår mörka natt. Efter en händelserik dag i Klippan, med polis som jagar bil som som kraschar i hög fart rakt in i dagishuset (inga barn kom till skada), blev den 30 minuter långa båtturen genom hjärtat av Götet en stunds rejäl avkoppling. Färden går från Majorna på fastlandet via Hisingen- något som finns på andra sidan älven- vidare mot Rosenlund, för att slutligen landa vid Lilla Bommen intill Operan. Från väst närmade sig en hel hop mörka moln som reflekterade solens sista strålar i Göta Älv. Tyckte det blev en uppvisning som heter duga, undrar vad ni tycker? Kanonen är ju inte med så ofta men ”den lille en” duger fint till weben. Som vanligt kan ni klicka på bilderna för att förstora. Tills nästa gång – ha D! Inger Anita

12 kommentarer

 1. Underbara bilder i gyllene ljus! Mina favoriter blir Odjuren, som jag är riktigt avundsjuk på och Hjärta smärta för vågorna i den, det blir lite extra. Men alla är bra. De milda färgerna i första bilden tilltalar mig mycket också.

  Gilla

 2. Trots tuffa miljöer, bilderna är väldigt sköna. Gillar mycket bilderna som heter Danica och Hjärta Smärta 🙂
  Passar på och tackar för dina fina kommentarer.
  Musen klarade sig, hon bet båda katterna på näsan och gömde sig under rododendronbuske… Allt varade inte mer än en minut. Det var en mus som jag fick som present en stund tidigare och fick jaga den själv mellan möblerna… Så kan det vara med katterna 😉
  Hälsningar Halina

  Gilla

  1. Njae…jag vågade mig ut med färjan som studsade till några gånger på Hisingslandet, men vågade mig aldrig i land där. Hamnade i slutändan tryggt på fastlandet igen :O)

   Gilla

 3. Ha! Du också-jag har en favorit skortsten i Götet nämligen Energiverkens höga grön/turkosa mitt i centrala Göteborg. Varför vet jag inte, men den återkommer jag till hela tiden, och den fastnar på linsen lite då och då. Anläggningen är förfärligt ful och förstör hela området, men ändå… :O) Ska ut och testa nya Makrot, bara det blir lite varmare, vinden är isande kall. Ha det toppenfint Brita!

  Gilla

 4. Skönt eftermiddags/kvällsljus som du utnyttjat väl. jag är mycket svag för fabriker, tinnar och torn vilket säkert påverkar mitt favoritval. Då förstår du säkert att ”Hjärta Smärta” och ”Odjuren” är mina två utvalda. Gillar kranarnas silhuetter. Ha en fin dag/brita

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.