Istider

Kan ju tyckas vara en underlig rubrik i mars, men jösses så KALLT det varit! Runt femton minusgrader på morgonen hemma i Bitterna, och en bitande vind på det.  Blir inte mycket så mycket av utelivet som jag skulle vilja, nu när ljuset har återvänt. Solen har strålat och kvällarna på kusten förstår jag (av fotovänners bilder ) har varit helt magiska. Tänker försöka passa på att ta mig ut i helgen, men då lyser väl solen enbart med sin frånvaro om väderlekstanter- och farbröder spår rätt.  En av dagarna i veckan trotsade jag dock kylan och tog jag mig till Kvarnbyn i Mölndal. En plats som är ganska flitigt fotograferad, med mycket fotomöjligheter. Mölndalsfallen och Kvarnbyn är själva ursprunget till Mölndals stad, och från medeltiden och framåt utnyttjades vattnets kraft till att driva kvarnar. Längre fram växte ett industrisamhälle upp med papperstillverkning, textilindustri och oljeslageri. Från mitten av 1800-talet började arbetarbostäder att byggas på bergssluttningarna kring forsen-Mölndals kvarnby. Utflykten var även en nostalgi tripp då undertecknad som 16-åring arbetade på ”Strumpan”, en numera nedlagd strumpfabrik som låg högst upp i den branta backen. Byggnaden stod kvar i gott skick och där pågick idag helt andra slags aktiviteter. Jag spelade också mycket Hockeyspel hos en dåvarande kamrat som bodde här, något som måste ha roat mig mycket för dessa matcher minns jag väldigt väl än i dag. Knackade på i huset som jag inte besökt på dryga 40 år,men det var ingen hemma. Grannen upplyste mig dock om att min motståndare numera återvänt till sitt barndomshem, så kanske det kan bli ett återbesök och en match framöver? Det blev en liten stund i D600:ans sällskap och is fanns det i forsen. Tycker det blev lite mycket brus i bilderna oavsett vilket objektiv jag använde. Undrar vad kan det komma sig..får rådfråga de sakkunniga vid tillfälle. (har lagt till brus på bilderna i detta inlägg.) Några miljöbilder från platsen, klicka på dem om du vill förstora. Tills nästa gång – ha D! Inger Anita

6 kommentarer

  1. Du lyckas verkligen förmedla nostalgi känslan. Tonen, bruset gör sitt till. Tycker mest om Forsen och Lilla och kanske allra mest ”Lilla” som ger en fin överblick över gamla ”kvarter”. Kylan har även hos oss varit sträng under veckan. Ser en viss lättnad idag, bara -11. Ha en bra helg/Brita

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.