Sköna Österlen och Kåseberga

Ooohhh…..! Minsann är det inte lite regn i Bästa Bitterna i dag. Mycket efterlängtat, blomster, buskar och träd tyngda av rekord mycket (?) bär och frukt slokar ordentligt och ropar efter vatten. Hoppas nu det blir en rotblöta och inte bara några stänk. En dag som denna passar det utmärkt att lägga ut några bilder från andra delen av Skåne besöket förra helgen, då jag tillbringade några sena timmar  på Kåseberga och skeppssättningen Ale Stenar. Det var inte inte på något sätt unikt, det var MÅNGA andra som gjorde samma sak vilket inte är underligt med tanke på platsens dragningskraft. Visst känner man historiens vingslag, och det var flera personer som gick runt och ”kände in” vibrationerna från förr, och utförde lite övningar på stenarna. Skeppssättningen består av 59 kvartssandstenar som var och en väger runt 5 ton. Hela skeppssättningen är ungefär 67 meter lång och 19 meter bred och är Sveriges största bevarade skeppssättning. Den är belägen 32 meter över havet på Kåsehuvud, med en magnifik utsikt över den branta kusten och Bornholm. Hur i all sin dar klarade man att få upp stenarna hit utan några moderna maskiner till hjälp? Det hade varit väldigt intressant att få beskåda ett sådant arbete. Givetvis måste ni klicka på bilderna för att förstora dem. Tills nästa gång – ha D fint ♥ Inger

6 kommentarer

 1. härliga bilder igen från din lilla resa 🙂 Jag gillar ”halfstones” med sina fina linjer i himlen som kontrast till stenarna och sista bilden med hoppet. Härligt!
  Ha en fin helg!
  / Lena

  Gilla

 2. Kåseberga och Alne stenar är nya platser för mig. Något jag missade i fjol när jag var hos bror min. Det måste absolut bli ett besök där nästa år. I dina bilder med det vackra ljuset kan jag fantisera mig in hur det är att sitta och blicka ut över havet.
  Bilderna från Alne stenar är roliga, de lyfter. Lite annorlunda bilder än andra jag sett. Sista bilden är så bra. Ha det gott/brita

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.