Småland

Ett stycke landskap, som finns inte alltför långt bort men ändå är ganska okänd mark för mig. Ett par dagars mopedtur med Gubben i trakter som inte bara bestod av planterad tät barrskog, vilket är den sortens landskap som jag förknippar med Småland. Några få ganska kuperade partier av granskog körde vi igenom, men mestadels körde vi över öppna odlade landskap. 22% lutning på vissa grusiga vägavsnitt…på moped…då blev det lite högre hjärtklappning på undertecknad. Vi hyrde in oss på Vandrarhemmet Fågelkärr i Bunn, ett f.d. jaktslott som byggts strax innan 1a världskriget och var avsett till att roa engelska skjutglada gäster. Kriget satte dock krokben för de planerna och slottet blev aldrig helt färdigställt och heller aldrig använt som jaktslott. Ett par från Jönköping köpte slottet och byggde om det till en bondgård. Numera bor Gunilla, dotter till Jönköpingsparet, själv i huset. En DAM som driver vandrarhem på två av de tre våningarna medan hon själv bor i bottenplan. Huset ligger alldeles vid kanten på en av de många sjöarna som finns i landskapet, med eget båthus och stor brygga med plats för många gäster. Prydligt och välansat överallt, och på bilden från gården kan ni bl.a. se den cirka 300 år gamla asken och kanske ni anar bryggan vid sjön också? De  helt frigående tupparna och hönorna blev ju lite av foto favoriterna, de var så härliga att betrakta när de sprätte runt bland buskar och träd. Det fanns flera olika sorters rashöns, och så vanliga höns som var dem som stod för äggproduktionen. Vi hade ett par fina dagar, och skulle ni vilja komma till ett ställe som skänker lugn kan jag rekommendera Fågelkärr. Som vanligt kan ni klicka på bilderna för att förstora. Tills nästa gång – ha D! Inger

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.