Vågornas Brus

I hegen har jag varit med på Fotoworkshop i undersköna Ramsvikslandet i Bohuslän, med Magnus Lindbom och sju andra fotointresserade.  Tre flickor och 4 pojkar i alla åldrar+ Magnus själv, en bra kombination. ”Kompositionens ädla konst” var temat – och som jag uppfattade det – ”det stora i det lilla och tvärtom”. Workshopen gav en del tankeställare om vilka objektiv man kan använda till vad, att försöka använda lite nytt tänk. Sånt är alltid roligt, men det tar en dag eller två för mig att låta allt sjunka in och också förstå till fullo. Det blev lite diskussion om Komposition då alla inte tycker samma om olika bilder. Detta är fallet med det mesta inom fotografin, man tycker helt enkelt olika om olika sorters bild och ingen bild är ”rätt” eller ”fel”. Efter en stund började det suga i avtryckarfingrarna, och vi försökte hitta en plats med ”det lite speciella”. Helst där ingen annan deltagare redan parkerat, vilket kunde vara svårt. Vi var vid kusten vilket kan föranleda en tro att havet ska fotas, vilket också många gjorde. Kanske t.o.m. alla men inte jag. Havet är inte och har heller aldrig varit det som jag ”går i gång på” i fotograferingen. Träd och stenar däremot, det tycker jag är underbart att fota. Så dagens bilder blir inte så mycket vatten, även om det anas, men lite andra strandfynd från fina Ramsvikslandet.  Måste berätta att jag hann titta in hos Pözzen med familj och blev bjuden på färsk makrill, färskpotatis och stuvad spenat plus hemgjord björnbärspaj o glass.  Jösses så härligt – tack o kram på dig Syssy M Jaktman och så klart också din familj! Tills nästa gång – ha D! Inger A

8 kommentarer

  1. Härliga bilder Inger, Ni ser ut att ha haft en bra helg, Jag tycker om ditt sätt att se. Jag skulle säkerligen ha tillhört skaran som haft fokus på vattnet. Tur att du ser annat. Du inspirerar till att sänka blicken. Tycker extra mycket om första och tredje bilden. Så mjukt och lent. Vilken fart i tredje bilden. De ärgade hällarna är mycket vacker i sina brokiga färger./brita

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.