Äntligen fotomorgon i Bästa Bitterna

Tankar kring att skapa bildspel är något som fyllt den mesta delen av min vakna tid ett längre tag. Hur många bilder? Vilka bilder? Format och storlek? Upplösningar och programvaror, ja jösses så mycket frågor och funderingar som surrat i min lilla skalle, och många timmar har tillbringats framför datorn. Tack och lov finns det både snälla och generösa folk att vända sig till och få hjälp, något jag är väldigt tacksam över. Idag – denna underbart vackra söndag – har det dock varit utedag och tillika fotodag tillsammans med kamraten Lena. Igår bestämde vi oss lite hastigt och lustigt att ta en tidig fototur vid Jämnesjön, som gränsar till Bitterna. Vid denna tiden på året behöver man inte stiga upp okristligt tidigt för att avnjuta solens uppgång. Dimma var utlovat så förhoppningarna på att få några hållbara bilder var relativt stora, och förhoppningarna tycker jag uppfylldes med råge. Det blev en ljuvlig morgon med både skiftande och vackert ljus, någon timmes fotande, lite prat om ditten och datten, och mycket prat om foto. När solen stigit upp och vi fikat färdigt blev det dags för hemfärd till dagens sysslor. En härlig morgon och fin start på dagen. Färgerna var återigen magiska så det var tvunget att bli ett stopp på vägen också. Klicka gärna på bilderna för att förstora, en fortsatt fin söndagskväll önskas! Inger Anita

11 kommentarer

 1. Ibland funderar jag vart allt tar vägen som jag skriver. jag har tidigare skrivit en kommentar. jag återkommer alltid till det intressanta och ser nu att mina reflektioner inte finns med. Det är väl inte så viktigt i och för sig men jag vill ju att du skall veta hur mycket jag uppskattar dina bilder. Jag önskar så att jag kunde vara med på fotofestivalen, eller att se din utställning. Just nu ser livet inte ut så, men i min framtid ser livet annorlunda ut. om inte annat ses vi i maj! Favoriten är din fotokompis Njuter!./Brita

  Gilla

  1. Brita, dem hamnar under någon av bilderna såg en där igår. Man behöver stå på ”huvudsidan” när man skriver. Under bilden Kopparstick hamnade din senaste kommentar 🙂 Tack för att du inte ger upp! Inger

   Gilla

 2. Eftersom, för mig åtminstone, bildspelet är till för att återkalla det fina minnet av en fin upplevelse, så ”sk-r” jag i alla de där proffskraven som du funderar över, hehe.
  Att sitta framför bildspelet, som då bör ha en relativt lång visningstid (5-10 sek.per bild),
  tillsammans med en eller flera vänner, då hinner man prata litet grand också om sina
  upplevelser (man kan ju pausa bildspelet också). Funderar på att koppla ihop min iMac med tv-skärmen med hjälp av AppleTV, så kan flera deltaga i tittandet 😀

  Gilla

  1. Hej Macilane…du har så rätt om att skita i de där proffskraven, men då bildspelet ska visas på Vårgårda Fotoklubb med ”proffs” som åskådare, blir läget lite annorlunda tycker jag. Samtidigt som jag blir stressad tycker jag det ska bli himla kul, och man lär sig alltid något längs vägen. TACK för dina rader, roligt du lämnade dem hos mig 🙂 Mvh, Inger

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.