En tur på stan

Vissa ledigheter blir trevligare än andra, och helgen som varit kan lätt placeras i det facket. Fredagen innehöll ett besök i den vita fläcken på Göteborgs kartan, nämligen Hising Island och då närmare bestämt kvarterskrogen Port Arthur tillsammans med tre fotokamrater och annat löst folk. Lite tjôt och någon öl i trevligt sällskap, samt ett par blyga försök att fota folket ”på gatan”. Mitt förra besök på samma ställe var för drygt 20 år sedan, då denna del av Hisingen såg helt annorlunda, inte lika välputsat som idag. Gubben och jag klev då in på detta etablissemang, jag valde snabbt att backa ut genom dörren igen utan att våga vända ryggen åt besökarna, jag blev rent ut sagt sketskraj av den tidens besökare. Nåja, efter någon timma så avslutades denna fredagskväll tillsammans med barnbarn och dotter, och på lördag-söndag följde de små med mormor till Bästa Bitterna. Lördag eftermiddag var det bio – Frost – i den gamla biosalongen Saga i Herrljunga, dit ett besök varmt kan rekommenderas. Det var som att färdas 20 år bakåt i tiden  när vi steg in, några sådana gamla fina biografer finns inte längre kvar i Götet. Snön som fallit under senaste dagarna smälte dessvärre snabbt bort, så det blev varken snögubbar eller snölyktor gjorda, och ingen sparkåkning heller vilket var planerat. Efter avlämning av di små i Götet på söndagen blev det en SOLIG (!) ”mini-gatufoto-turné” på egen hand som avslutning på helgen, vilket var en perfekt avslutning på helgen. Som vanligt kan du klicka på bilderna för att förstora dem. Ha´ en fin vecka, kram! Inger

2 kommentarer

 1. Ser ut som om du haft en alldeles bra helg. Först en träff med gubbarna och sedan barnbarnen. Jag önskar att vi kunde följas i stadsnaturen. Nu börjar du våga, bilderna blir mer och mer nära människan. Skitbra!! Du har mycket att lära ut till mig. Ha det gott/brita

  Gilla

  1. Det är så himla kul Brita, men att gå på förs sig själv, utan sällskap, känns tryggast. Man kan bära sig precis hur dumt åt som helst i lugn och ro. TACK!
   Inger

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.