Klippans Kulturreservat

Jag arbetar i ett område i Göteborg som blivit klassat som Kulturreservat. En miljö som innehåller byggnader och historia om Porter tillverkningen som en gång fanns här; en by där folk som arbetade på bryggeriet bodde med bl.a. barnbördshus och kyrka på plats. Krogar fanns i byn förr också, men dem är numera ersatta av resturang Sjömagasinet, som får klassificeras som lyxkrog. Det finns mycket mer att läsa om platsen i bl.a. denna länk : http://klippan.hagmanstorp.com. Vattnet är av stor betydelse och här har funnits mycket sjöfart. I dag är det Stena Line som dominerar trafiken men några andra flytetyg kommer ännu farande också . Klippan är platsen där porten mot väster öppnas, och många fattiga svenskar har en gång emigrerat till Amerikat via Klippan med båt.

Förutom många trevliga fikaställen finns också ”Dunken” ett museum som startat upp i en byggnad som länge var rivningshotad. Grafitti är tillåtet och det är det många som ivrigt nyttjar på väggar, trappor och för ändamålet uppställda cementväggar.. En för mig spännande plats, som jag på grund av mitt arbete vistas i ganska ofta. Det är jag glad över att få göra. Ett litet urval med bilder från de två senaste dagarnas vistelse efter arbetstid i området, kanske dem kan locka till besök? KRAM / Inger

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.