På Fårö

Suck…Jag har haft en helt ljuvlig vecka på Fårö och Gotland tillsammans med Gubben. Vi hälsade på goda vänner boendes på Gotland, vilket var fyra år sedan sist. Dessutom var min syster, som vanligtvis bor i Tyskland, av en ren slump på Gotland samtidigt som oss, så vi fick en oplanerad och härlig dag tillsammans. Vädret har varit alldeles lagom varmt, alldeles lagom regnigt och alldeles lagom soligt. Två förmiddagar med regn, för övrigt har platsen vi just befunnit oss på badat i sol. Ibland lös solen genom skira moln medan vi såg ovädren härja på avstånd. Toppenbra väder för fotografering med andra ord! Semestern var ju ingen fotoresa i bemärkelsen upp tidigt/lägga sig sent för att jaga vackert ljus, men första dagen som började med ösregn visade sig bli en formidabel fotodag på Fårö, endast i kamerans sällskap. Förmodligen var det tack vare den usla starten på dagen vädermässigt sett, som var anledningen till att där inte var så mycket annat folk på plats mer än jag. Vädret bidrog till att bilderna blev både lite mörka och dramatiska. Raukarna fotade jag inte, dem är så mycket bättre avbildade av så många andra. Frampå eftermiddagen tätnade trafiken i takt med att solen återvände och då återvände jag till Gotland, mycket nöjd och tillfreds med dagen. Det var så himla gott att få vara alldeles själv med kameran på denna karga, helt underbara plats med stora vyer, vatten, väder och mycket sten. En bättre start på en veckas vistelse på Fårö och Gotland kunde ingen fått! Några av mina (alldeles för många) bilder från Fårö delar jag med mig idag, jag valde att köra dem i svart/vitt bara för att jag var på det humöret. Dem är mörka, men det var också mörkt på grund av vädret, även om jag kanske dragit lite mer i spakarna än vanligt, för att förstärka känslan. Många många fler bilder finns i arkivet, och några har redan hamnat i cyberspacen via FB, men de flesta kommer bara att finnas kvar i min hårddisk. Klicka på bilderna för att förstora och KOM GÄRNA MED KRITIK. Tills nästa gång… ha D! Kram, Inger

11 kommentarer

 1. Fårö, jag var 18 år senast jag var där. Cyklade runt ön och vi drog en sopsäck över sovsäckarna om natten. Längtar till det lite karga landskapet när jag ser dina bilder. Helt klart blir det en resa någon gång framöver.

  Gilla

  1. Du…kan vi inte göra den resan ihop? Jag tror jag kan ordna väldigt billigt boende…Jag har en fotointresserad syster som bor i Tyskland men är på Gotland varje år, skulle ju varit fantastiskt om vi kunde gjort några dagar tillsammans här 😀 KRAM!

   Gilla

 2. Att göra om bilderna till svartvitt gör at man lättare fokuserar på formen i fotot, vilket var ett mycket smart drag här! Det bidrar ju även till att förhöja käsnlan av karghet, med adderar elegans åt bilden. Och slutresultatet blev sannerligen snyggt! Men de måste ses stort – det var en upplevelse när jag klickade på bilderna och sögs in i dina fina bilder, t ex ”vädergudarna”, ”på stranden” och ”stenigt” som blev mina favoriter. Jag hoppas du förstorar dessa stort och sätter på väggen hemma – eller helst – i en utställning:-)
  Mvh Anna

  Gilla

  1. ”The bigger the better” stämmer nog fint i dessa fallen. Jag var helt tagen av väderförhållandena på Fårö, det var som i en dröm. Det hade dessutom effekten att väldigt många besökare inte var på plats just då, vilket är tacknämligt 😀
   Tusen tack för positiva rader Anna! Värmer gott i ”höstrusket”. Ha´det fint!
   Inger

   Gilla

 3. Väldigt vackra bilder och inspirerande. Planerar att åka till Fårö nästa år och blir inte mindre motiverad när jag ser dina skapelser här….

  Gilla

  1. Varmt vack för dem fina raderna Lasse!Är ju roligt att veta att bilderna inspirerar dig att resa. Rekommenderar varmt ett besök, är vansinnigt förtjust i denna platsen. Underbar fotoplats om det inte är för mycket annat folk på plats. Ha det fint och meddela gärna när du varit där 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.