En lördag på stan´

Det är inte alltför ofta jag spenderar en lördag i Götet, men plötsligt så händer det! Fick följe med tre tanter (en kanske räknas som tjej?) hemifrån för att dels se på galleri UniArt som Nicholle och jag tänker oss att gemensamt hyra frampå vårkanten, dels för att se Vivianne Maiers utställning på Hasselblad center. Galleri UniArt är fantastiskt och Vivianne Maiers bilder än mer fantastiska, och vi var alla väldigt nöjda med att besöken blev av. Har ni inte sett utställningen med gatufoto från mestadels Chicago och New York under 50-talet så gör det, utställningen pågår till 19 oktober. Vad som kommer att hända på Galleri UniArt återkommer jag till längre fram, hoppas ni har lust och möjlighet att göra ett besök där i vår? Efter galleri och museum besök blev det också några få butiksbesök och lunch på Avenyn, sedan en runda i omgivningarna med bl.a. ett premiärbesök på 7ans ölhall som var absolut fullsatt. Personalen tillhörde inte dem mest lättsamma, vi verkade bara vara till besvär när vi beställde var sin öl, vilket uppvägdes av de många personligheterna som fanns i den absolut fullsatta lokalen. Skulle nog kunna ha stannat där en bra stund och pratat lite mer med ”inventarierna” som vi satt tillsammans med, men tiden rusar iväg när man har skoj och vi drog vidare mot Centralstationen via Trädgårdsföreningen och Fjärilshuset. Glada i hågen gick vi först in i Palmhuset, men blev ganska omgående informerade om att det pågick ett Bröllop i lokalen, så om vi kunde vänta några minuter skulle den ceremonin vara över. Vi gick ut och hamnade så att säga mitt i ”efterbörden” där gästerna ställde upp och tog emot brudparet som kom ut från Palmhuset och blev mottagna i det sedvanliga havet av ris. Fjärilshuset visade sig gått hädan för ganska många år sedan, så ett besök i Rosenträgården och på Clarion Post Hotel avslutade dagen som nu blivit kväll. ”Den lille en” var förstås med, och det blev några bilder längs efter vägen och flera just på Bröllopet. Två Tanter och Tjejen blev med på EN (dålig) bild, resterande personer är för mig helt okända. Slut i rutan…/ Inger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.