Julefrid

Julen närmar sig med stormsteg, vilket innebär att det snurrar runt en del ”måsten” i planeten. Städa, baka, laga, pynta, handla, julkort och gran. Jag förundras över att dessa måsten sitter så hårt fastetsade, trots att det var länge sedan de flesta av dem verkställdes. Blir det inte någon Jul om inte göromålen genomförs, eller är allt en stor illusion? Förmodligen det sistnämnda, men samtidigt tror jag att traditioner och igenkänning är det som skapar den stämning vi söker under Jul. Nåja, nya traditioner får skapas så att den rätta stämningen infaller så småningom, man kan välja att genomföra alla måsten i betydligt mindre omfattning, så infinner den sig nog. Trots allt vill man ju ha lite städat, laga lite julmat, pynta lite, och skicka några julkort. I helgen hade jag finbesök i Bästa Bitterna av barn-barnen, något som inte inträffar allt för ofta nu för tiden. Även de små har ”måsten” fast det är roliga sådana; ishockey, simning,fotboll och körsång fyller numera upp deras fritid. Hyser ett litet hopp om att en ny tradition tillsamman med dem är startad, för i fredags hade vi Julhäng i vår bar med dart, julmusik, julmust med tillbehör och det var väldigt mysigt och uppskattat! Efter att ha returnerat barnen till Göteborg och Mamma och Pappa, passade jag på att julfota i stan´ kanske även det kan ingå i de nya traditionerna? (ett par av dem är från tisdagens fototur, men det får gå)Klicka på bilderna för att förstora. Vill önska alla en God Jul med massor av Julefrid tillsammans med nära och kära! KRAM, Inger

4 kommentarer

  1. Ja Inger det tål att tänkas på sannerligen. Men lite julstämning vill man nog ha. Jättefina bilder och tack för allt du visat och låtit oss njuta av under året. Härligt.
    Ha en fin jul och ett gott nytt år du med. Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.