Tromsö – del 2

Phuu…många bilder att gå igenom och ändå höll jag mig ganska lugn med knäppandet. Tur i oturen att jag är genomförkyld och vädret här hemma grått…Inläggen från denna resa blir mer av dokumentär art och inte så mycket av att visa ”snygga bilder arten”. Kul att ha´ själv och gå tillbaka och titta på längre fram.

En av dagarna skulle Camilla, Iréne, Bente och jag ta oss ut på Kvalöyvågen som är en del på Kvalöya, vilken i sin tur är en av många öar i Troms området. På vägen dit tog vi en svängom till Ersviken där vi gick från härligt ljus till ett hiskeligt snöväder på bara ett par minuter. Vi hann inte ut ur bilen för att hinna fånga det fina ljuset, vilket blev ett genomgående tema. Ovädret gjorde att rutten som var planerad fick läggas om, varför vi från Ersviken åkte direkt ut mot Kvalöyvågen, längst ut på ön. När en norrman säger att rutten får planeras om för att väglaget är tufft, då är det RIKTIGT tufft, så jag var glad att guiden var flexibel. Allt löpte väl, men inte skulle jag ha velat vara chaufför denna dag. Del 2 inkluderar vägen ut till Kvalöyvågen, men väl framme där kommer att visas i en senare del. Håll tillgodo med snövädersbilder och tack för att ni tittar! /Inger

 

4 kommentarer

  1. Visst är det härligt i nordNorge! Växlandeväder fårmanalltid räknades o stormarna kommer tätt på vintern. Flera ggr hade det varit omöjligt att skicka akut sjuka fr Kirkenes till Tromsö pga inställt flyg/Hurtigrutten o rasade vägar…. Men det är ett härligt ställe. Åk dit igen i maj o då längre upp till Vardö o Hornöya. Ha de!/ Kristina

    Gilla

    1. Helt underbart Kristina, tänkte på dig när jag var där. VI åkte på en utflykt och var inte så långt från Kirkenäs. Gudomligt vackert i Nordnorge, eller för den delen Norge över huvudtaget. Får se om jag kanske kommer ännu längre norrut nästa gång, tack för tipsen! Hoppas du har det bra? Inger

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.