Tromsö and the Northern Lights

Anledning till den engelska titeln är att jag osökt kommer att tänka på alla turister som var på Tromsö. Det som var slående var hur många asiater som var på plats. Hotellet vi fyra michelin/ bumbibjörnar/kruttanter bodde på var nog till 75% fyllt av asiater, vilket förvånade mig något. I mitt stilla sinne tänkte jag också att de var japaner, men de jag pratade med var faktiskt kineser. Eftersom jag har svårt att skilja på japaner och kineser får dem gå under beteckningen asiater. Asiater är G A L N A i norrsken, och natten när norrskenet dansade för fulla muggar blev det rena rama halleluja stämningen bland dem. ”Aurora Aurora” skrek de i samlad trupp och lyfte sina ögon mot skyn. Nog för att det var en syn som kunde göra till och med mig religiös för en stund, men deras rungande rop hade nog passat bättre i en sporthall av något slag. Förutom asiater fanns även många spanjorer och amerikaner där, turism var en stor del av Tromsöbornas inkomster.

Resan till Tromsö var planerad som en norrskensresa, mina tre reskamrater Camilla, Bente och Iréne jagade norrskenet lite mer intensivt än jag (som är lat (?)och inte riktigt ”går igång” på det) fick säkert också mycket bättre bilder. MEN det viktigaste för mig var att få uppleva norrskenet och se det nordnorska landskapet och det fick jag. Ljuset och de snabba väderomslagen fascinerade mig minst lika mycket som norrskenet. Bilder som både är felexponerade, oskarpa och dåligt komponerade lägger jag ut ändå, bara för att försöka få er att ana hur det såg ut. Var så goda att kommentera! Vill ni se bättre skapelser kan ni uppsöka Camilla Noresson, Bente Egerdahl och Iréne Södergren på nätet, liksom Maria Sundqvist i Arjeplog som är en riktigt fena på att fånga dessa fenomen Tack för titten och ha det fint! Kram, Inger

10 kommentarer

 1. Inger, så fick ni ert norrsken!!!!!!! Jag var så orolig att snövädret skulle hålla i sig. Skulle så gärna vilja komma och se dina bilder från veckan. Har ju följt er via sidan och jag förstår ni haft det mer än bäst. Lite känns det att jag hoppade av, men valet var mitt. Det kommer nya tåg.
  Nu njuter jag av era bilder. Ha det gott!

  Gilla

  1. Jajamen Brita, vi hade tur 😀 Tre gånger fick vi se det vidunderliga skådespelet, en upplevelse som sent kommer att glömmas. Hela veckan var en upplevelse av väder vind och…virus. Alla fyra vart vi sjuka när vi kom hem, en redan när vi var på plats. Mycket fadäser och fniss, ja herre mi je vad snurriga tanter kan hitta på 😀 Du är alltid hjärtlig välkommen att hälsa på, vilken tid på året som helst. Glad du tittade in, hoppas du har det bra nu när ljuset kommer tillbaks med raketfart! KRAM!

   Gilla

  1. Tack Lena! Tålamod står som en av de saker man ska vara utrustad med för att fota norrsken. Mycket är jag men inte så tålmodig…hade jag väntat 1 timma inne i Tromsö hade jag nog fått kanonbilder på ett spektakulärt norrsken över stan´ men det visste jag inte, så jag väntade inte tillräckligt länge. Lite mer övning är inte heller fel 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Alltså du har ju jättefina bilder. Härligt färgsprakande. Absolut inget fel på dem kära du.
  Och som du säger. Att uppleva det är amazing. Den natten med den stora bussen. Det norrskenet rakt ovanför oss. Man blir ju nästan religiös. Hur ska man återge det i en bild egentligen? Ja det blir en utmaning att klura på. Vi får boka in en resa till 😉 Det gav mersmak😊

  Gillad av 1 person

  1. Va gullig du är 💕 Bilderna är ute så märkvärdiga tycker jag själv, men som du säger…upplevelsen var helt magisk! Vill gärna vara med om detta igen, inte nödvändigtvis i Tromsö. Har fått erbjudande om som jag kommer att meddela er också. Kram!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.