Makrotider

Våren har anlänt och med den massor med arbete i den numera svårt eftersatta trädgården. Trädgården som bit för bit får läggas i träda, främst med anledning av att lusten att fotografera är bra mycket större än att jaga ogräs. Lusten att fotografera med makro blir starkare med ljuset återkomst,  och det blev en form av nytändning i helgen. Jag tror makrot legat oanvänt i en mörk vrå i snart ett år och än längre har mellanringarna legat i samma hörn; men nu fick de känna på den ankomna vårluften. Lena Martinsson och jag skulle till ett ställe inte så långt hemifrån för att plåta blåsippor. Vi kunde dock snabbt konstatera att våren inte riktigt anlänt, en enda knappnålshuvud stor knopp var allt vi stötte på. Vi stannade trots detta en stund på plats i varje fall, där fanns ju vatten och sköna trädstammar att undersöka lite närmare, och ljuset var mjukt och fint. Mina vattenbilder blev som vanligt skräp, men bilderna på trädstammarna blev jag lite förtjust i. Vilka otroliga mönster deras bark kan bilda, väldigt vackert i mina ögon. Jag lägger ut några bilder med trädstammar plus några bilder från vårblomstren i trädgården, där Lena och jag avslutade dagens session. Att fota med Makro och mellanringar är inte helt enkelt, skärpedjupet förändras vid minsta rörelse och bilden blir inte alls som tänkt. Många bilder åker i soptunnan, något som numera kallas delete-party bland oss ”fotografer”. Några av bilderna kommer jag nog att ta med till utställningen i Åmål i maj, som pågår under samma vecka som Fotofestivalen. Som alttid kan ni klicka på bilderna för att se dem i större format. I morgon är det måndag, och en ny arbetsvecka tar plats. Hoppas ni får en fin sådan! Kram, Inger

6 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.