Hornborgasjön

Så har det då hänt…Det blev en tur till Hornborgasjön, i ett underbart vårligt väder tillsammans med de två fotokamraterna G och G. En dag som började med en smäll på en av vägarna i Bästa Bitterna, där två två bil möttes på en för smal väg och smashade varandras backspeglar. Den ena var min. Hmmm…Man får väl se det som så, att det var tur att det inte blev värre, inga personskador i varje fall. Det gäller att hålla ordentligt till höger på vissa vägavsnitt, annars blir det på detta viset.

Det stod många måsten på ”att-göra-listan” denna dagen, men dem fick prioriteras om till senare tillfälle. Det bar i stället iväg med Gunnar och Günther mot Hornborgasjön, dit vi tog oss lite via småvägar så att de bägge storstadsborna fick lite sightseeing på vägen dit. Faktum är att man själv ser sin trakts skönhet mer medvetet när man visar den för andra, en win-win situation. Det var en underbar vårdag igår, och vi var inte alldeles ensamma om att njuta av den, vi var i gott sällskap med cirka 18.000 tranor (har aldrig förstått hur man kan räkna dem) och väldigt väldigt många andra personer. Oj vad mycket turister denna trakt drar vid denna tiden på året, och dem kommer både från när och fjärran. Det är inte så konstigt, vilka omgivningar här finns; underbara betade hagar som går ända ned till vattenbrynet, och sjön som har ett så rikt fågelliv. Ett paradis för fågelälskare, som verkar vara väldigt många, men också för ”vanligt” folk.

Jag är inte begåvad med någon ”kanon” att fota fåglar med, men det gjorde ingenting alls. Det var bara att njuta av dagen, och göra det jag kunde med det jag hade tillhanda. En härlig dag, och fler miljöbilder kanske dyker upp, men förmodligen inte…det kommer ju alltid nya! Håll till godo med en glad entusiast bilder, klicka på bilderna för att förstora. Ber att få önska er en fin vecka! Kram, Inger

 

 

1 kommentar

  1. helt underbara bilder från Hornborgasjön och Trandansen …. det är många år sedan som jag har varit där så det är nog dags att åka dit igen nästa vår

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.