Staden Amsterdam

En fotoresa till ett vårligt Amsterdam tillsammans med cirka 45 st andra fotografer smäller högt på må-bra-termometern. Så himla kul att vara med personer som lider av samma åkomma som sig själv, och vet precis att förstå varför det tar en timma att gå en halv kilometer med ideliga stopp på vägen för att fota det ena och det andra. Amsterdam, en vacker stad med alla sin kanaler och broar, vänliga och med svenskt mått mätt ”frigjorda” människor, eller åtminstone människor med annorlunda tänk kring känsliga ämnen som tex. droger och sex och TRAFIKSÄKERHET. Amsterdam där man bor i sina husbåtar, för att det initialt inte fanns tillräckligt många ”riktiga” bostäder. Jag tänkte försöka dela med mig av besöket i olika segment, det finns så många dimensioner i en sådan här resa, och jag börjar med staden själv. Husen som är byggda på tidigt 1600-tal, de tio mil långa kanalerna med dess flytetyg, och alla 1000 broar. Hoppas det kan bli ett bra koncept, det kommer att innebära många delar och bilder så hav tålamod! Inger

11 kommentarer

 1. Inger, det var jättekul att få vara med i Amsterdam och försöka fånga så många bra bilder som möjligt. Och som du säger, finns inget bättre än att vara ute på tur med likasinnade ”nördar” som alla stannar i tid och otid för att knäppa med kameran på allt möjligt och omöjligt. Vi överlevde i alla fall Amsterdam, utan att bli överkörda, påkörda eller drogade 🙂

  hälsningar,
  //Sven

  Gillad av 1 person

  1. Håller med dig Sven, det är bara helt underbart roligt. Lite drogad av all intryck kände kag mig allt, möjligtvis lite av dem goda ölen som slank ned lite då och då 😀 Tack för titt och kommentar!

   Gilla

  1. Tänk så många bilder som för alltid kommer att finnas bara på min dator Lena! Skulle kunna lägga lägga ut såå många, men då blir det nog tjatigt 🙂 Varmt tack för titt och kommentar!

   Gillad av 1 person

 2. Vackra bilder. Har nog aldrig riktigt känt att jag vill åka till Amsterdam – förrän nu 🙂 Se där, ett nytt resmål att plita ner på reseönskelistan!

  Gillad av 1 person

  1. Åk dit! Vänligare människor får du leta efter, och roliga är dem också. Miljöerna är dessutom fantastiska och massor med mysiga restauranger. TACK för titt och kommentar, kul att kunna inspirera 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.