Att bo i Majorna

På grund av Tragikverkets undermåliga underhåll av Svea rikes järnvägsnät, har undertecknad skaffat sig ett rum i Götet. Närmare bestämt i Majorna, bara ett par hundra meter från jobbet! Vilken flax man kan ha, istället för att åka tåg 3,75 timmar om dagen, promenerar jag totalt 10 minuter. Majorna är i mina ögon en arbetarstadsdel med mycket charm. Bl.a. finns ett eget litet rike i form av Slottskogskolonin här – vilket jag berättat om på Facebook – och de av er som eventuellt sett det inslaget minns kanske att jag tyckte det var så fascinerande att alla hälsade på varandra när man tog steget innanför grindarna till kolonin. Utanför grindarna hälsar man inte. Skulle vara intressant att veta varför det blir så, kanske någon som har en teori om detta. Jag menar, man kände ju inte varann mer inne på området än utanför?

Detta inslag kommer att visa bilder från området runt Spårvagnshallarna som finns i Majorna alldeles intill där jag bor, och den som är uppmärksam kommer att upptäcka att BRON syns på många ställen. Klicka på bilderna för att förstora, och läsa kommentarerna. Tjingeling! Inger

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.