Bö!

Nej…! Rubriken Bö är inte för att skrämmas, snarare tvärtom. Bö är en ort och kommun på Vesterålen i Nordnorge, och jag vill gärna försöka återge skönheten som finns här. Bö är en av de platser Gubben och jag besökte i veckan som var, när vi hälsade på min svåger och svägerska som har förmånen att bo på Vesterålen. Norra Norge är fantastiskt med sina mäktiga vidder, höga fjäll, klara vatten och havsörnar. Jag blir nästan gråtmild när jag får vara här och insupa allt det vackra som finns. Att föreviga dessa vyer är knepigt då jag inte inte tillhör de stora landskapens fotografer, utan oftast fotar de mindre sammanhangen. Men man må givetvis försöka det är ju inte varje dag man har chansen. Största delen av resan befann vi oss i Myre i Sortlands kommun, men vi ”gjorde” också Andöya som är påtagligt närvarande när man befinner i Myre. Andöya ligger på andra sidan av myren och reser ståtligt sina bergsmassiv mot himlen. Jag väljer att berätta om resan i bakvänd ordning i just Bö. Här är landskapet något annorlunda utformat, jag hoppas ni kan förstå vilka vidder det handlar om genom bilderna. Perspektiv är svårt att återge, men klickar ni på bilderna förstoras dem, kanske ni då kan få känslan av storheten. Återkommer med inlägg från Myre och kanske också Andöya. Önskar alla en fin vecka, särskilt fotokompisarna som just idag börjat en veckas fotosafari i Innerdalen. Kram! Inger

6 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.