Att vara Mobil

Hmm…det börjar så smått dra ihop sig till ett föredrag på Astra Zenecas Fotoklubb. Hur i allsin dar kom det sig att jag tackade JA till något sådant, när jag har en sådan fruktansvärd scenskräck? Jag får nog skylla det på Christer Karlsson, det är svårt att säga nej när han frågar så snällt. Efter det att inbjudan skickats ut till fotoklubbens medlemmar kom det ett mail som informerade om att platserna tagit slut på 24 timmar. VOINE! Nu blir det ännu mer nervöst, samtidigt som det känns väldigt roligt eftersom intresset måste vara stort.

Mitt föredrag ska handla om konsten att fota och redigera bilder i mobilen och därefter publicera dem på sociala medier. Lite för mig själv tänkte jag att det skulle räcka med att säga ”ta en bild i mobilen, öppna Snapseed dra sedan med fingret uppåt eller nedåt, därefter till vänster eller höger och så är bilden klar”. Det funkar så klart inte, så nu sitter jag så smått och filar på upplägget. Dokumentation ska framställas, en ny teknik ska ställas in, och så ska en på förhand given tid för föredraget också passas in då föredraget varken får bli för långt eller för kort. Nåja, det ska nog lösa sig men NERVÖST kommer det att vara! Med tanke på detta, vad passar väl idag då bättre än att lägga ut några ”mobila” bilder? En sådan bild kan bli exakt hur som helst, beroende på vilka knappar man har lust att trycka på under bearbetningen. Det går snabbt att skapa en mobilbild och det känns väldigt opretentiöst. Sist men inte minst  är det väldigt väldigt roligt. Ofta ”skapas” bilderna på tåget, spårvagnen och på väg till eller från jobbet. Det här med att ha roligt är och har alltid varit det viktigaste för mig när det gäller bilder, så var så goda och titta och ha lite roligt ni också. Det blir många bilder i helt olika miljöer, helt olika uttryck och utan någon som helst ordning. Klicka på bilderna för att förstora! Tack för titten, ha´det fint! KRAM!

 

 

5 kommentarer

 1. Inger, det heter Astra Zeneca, inget annat.

  Kommerserna och kollar ömjag får en inbjudan 🙂 Hade ju inte möjlighet att se dig senast på vgfk

  / Claes

  Gilla

 2. Så fina bilder. Förstår din känsla. När man väl tackat ha börjar tankarna fara.
  Tänk på vad du tänker mör du tar en mobilbild. Det är kul, okomplicerat och som vi brukar säga…..den bästa bilden är den man tar med den kamera man har med sig.
  Ha kul Inger så går det bra. Heja heja

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.