En sommardag i Vallebygden

Igår -fredagen den 13e (!) maj- tillbringade jag på egen hand en helt underbart ljuvlig sommardag i Valle-Härad, cirka 45 minuters bilväg hemifrån. Vallebygden är  ett av de många fantastiska områden som finns inom cirka 5 mils radie hemifrån. Falbygden, Ålleberg, Kinnekulle, Molla bokskogar är några andra, och inte minst Bitterna där jag har förmånen att bo. Vallebygden på vårkanten är definitivt ett av mina favoritmål, som i mångt och mycket påminner mig om Österlen med sina böljande landskap. I Vallebygden är det inlandsisen som skapat det kamelformade landskapet vars kullar ofta är klädda med olika arter av lövträd. Mycket av området är också betesmarker för kor och får vilket i mitt tycke gör landskapet så vackert.  Här är också gott om fornlämningar, och det finns flera vandringsleder i ganska lättrampad terräng genom lövskog och längs sjöarna i bygden.

Att ha turen att vara ledig på årets otursdag är härligt, och känns som en extra bonus när det idag är både iskalla och hårda vindar samt piskande regn på utsidan. Igår gällde t-shirt och linne, idag mössa och vantar, det är tvära kast i väderleken minst sagt. Mitt mål med gårdagens utflykt var att försöka fånga landskapet med alla sina blommande körsbärsträd. Det lär finnas 10.000 sådana i trakten, vilket gör Vallebygden till ett område med flest körsbärsträd per yta i Sverige. Att fånga dessa landskap är inte helt enkelt, över huvudtaget är stora landskap för mig svåra att fånga. Lite mindre yta, och ibland väldig liten yta är enklare att få på bild, och det kan kännas frustrerande att inte lyckas med de stora vyerna när de är så intagande. Jag blir inte klok på vad det är som gör de stora landskapen svårfångade, så jag har anmält mig till en workshop i september som jag hoppas kan vara en del av lösningen på detta ”problem”. Jag hoppas ni kan ana skönheten i Vallebygden i varje fall genom bilderna, klicka gärna på dem för att förstora. Önskar er en fortsatt trevlig Pingst helg! Kram, Inger

 

 

 

10 kommentarer

    1. TACK! Påminner en del om Österlen fast det är närmare hit. UNDERBAR bygd, man behöver nog en helg för att ta in en del av bygden. Silverfallet finns här också…vatten gillar ju du 🙂

      Gilla

    1. Tack tack! Det dalade en del blomblad redan igår, så vänta inte till slutet av veckan bara..Ha det fint på berget med de fina omgivningarna! 🤗

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.