Sommaren är slut

Jaha, så var denna sommaren slut då. Eller? 11 grader ”varmt” och halv storm i början av augusti. Rönnbärsträden tyngs ned av alla bären…vad månde bliva av detta? Århundradets vinter? I vilket fall som helst kan man med gott samvete sitta framför datorn en stund och pilla med några bilder från sommaren som hitills varit.  Sista veckan i juli var speciell, och också speciellt rolig. Jag hade ett fotouppdrag i underbara Vikarbyn utanför Rättvik, hos Vikarbyns Boende som ville ha lite nya bilder till sin hemsida. Det känns kul att prova en helt ny genrer men jösses så slut jag var efter att ha tagit drygt 2000 bilder på två dagar. Att därefter välja och framkalla bilder har tagit minst lika lång tid, och än återstår det lite att göra.

Efter Vikarbyn var det dags att dra till Säter och 2 dagars-arrangemanget ”En fotografisk Resa i Tid och Rum” som anordnas av Säters Fotografiska Förening. Det kan liknas lite vid Planket i Göteborg, men det pågår i två dagar och det är även bildvisningar innanför fyra väggar under samma dagar. Här är det är inte någon speciell inriktning utan spridda skurar både bland bilderna på planket och av bildvisarna som gäller. Det är lite annorlunda mot andra fotoarrangemang tror jag och spännande att se. Det roligast med dessa påhitt är nog trots allt (som vanligt) att träffa alla goa fotokompisar och lära känna nya lika goa sådana. ”Livet på en pinne” som det heter, och lördagen den 20 augusti är det dags för nästa pinne – Planket i Göteborg. Då ska jag hänga några bilder igen och tjôta lite med många andra goa fotokompisar. Tänk så roligt man kan ha när man har foto som hobby! I Säter hade min lilla utställning temat ”Utblick”, på Planket blir temat ”Smått och Godast” ett urval av mina för stunden egna favoritbilder. Eftersom smaken förändras från dag till dag är det ännu inte helt klarlagt vilka bilder det kommer att sluta med. Några smakprov från Vikarbyn, Säter, och förstås Bästa Bitterna avslutar detta inlägg. Klicka på bilderna för att förstora, och bläddra sedan med pilarna till höger/vänster. Tack för titten och välkommen till Planket i Göteborg den 20 augusti. (Då startar också Kulturkalaset) / Inger

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.