Tjärn eller sjö

När är en tjärn en tjärn och en sjö en sjö? Jag besökte en liten sjö/tjärn i närområdet och funderade just på när en tjärn är en tjärn och en sjö en sjö. Känslan av tjärn infann sig i vilket fall när jag igår besökte en sjö/tjärn som finns några kilometer hemifrån. Känslan av tjärn tror jag innebär för mig någon form av extra stillhet, och speglingar i vattnet…Kan inte riktigt sätta fingret på det, men vackert är det i varje fall. Vad säger ni, är det en sjö eller en tjärn? Inger

Tjärnen
Tjärnen

3 kommentarer

  1. Spontant tänkte jag en tjärn! Googlade också :En tjärn eller göl definieras som en liten sjö, ofta i skogen eller i anslutning till en våtmark. Skillnaden mellan tjärn och göl är att vattensamlingen som blev tjärnen har funnits på plats innan våtmarken bildades, medan gölen bildats uppe på våtmarken.
    Tjärn – Wikipedia
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Tjärn

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.