Brazil – Rio de Janeiro

Vi landade i Rio de Janeiro där vi stannade ett par dagar innan resan gick vidare till sommarhuset i Arraial do Cabo. Nu skulle det turistas minsann och tre turistmål stod som självklara på listan; Copacabana, Socertoppen och Cristo Redentor. Efter att ha varit i farten 1,5 dygn tog vi först en liten siesta på vårt hotell Sao Francisco innan vi drog iväg till den mytomspunna stranden Copacabana. På grund av att karnevalen hade pågått – och delvis fortfarande pågick inofficiellt- var trafiken avstängd i centrum och därför ovanligt lugn. Detta informerade receptionisten oss med ett stort vitt leende på läpparna, varefter han tillade med ett ännu större leende att man kunde känna sig ganska säker på att inte bli rånad i de två närmaste kvarteren under dagtid. Sedan skulle man vara försiktig…eeeh?!?

Vi började promenera mot stranden med stort S med receptionistens ord ringande i öronen, men insåg att vi aldrig skulle klara att gå hela vägen i värmen. Vi letade oss i stället fram till tunnelbanan och köpte biljetter och åkte iväg en bra bit bort. Trots att vi bodde i centrum och stranden var i centrum, var ändå var avstånden många stationer från varandra. Stranden  var både lång och vacker med sin vita sand och turkosa vatten, men vi tyckte nog den var lite överreklamerad. Kanske berodde det på att det sades vara på kvällstid, när festerna drog igång, som den levde upp till sitt rykte?

Under denna utfärd kom det två gånger fram totalt främmande personer, och uppmanade mig att gömma min kamera om jag önskade få behålla den. Jag förstod så klart inte vad de sade men fattade på gesterna vad de menade. Kameran hängde dock med både fram och tillbaka, men jag var så diskret jag kunde och också lite nervig. Att bli rånad kan ju inte vara speciellt kul, men man kan ju inte vara i Rio utan att åtminstone ha försökt fota? Hur som helst, allt slutade väl varefter kvällen tillbringades i säkerheten och värmen på hotelltaket. Lite bad och mat  avnjöts där medan solen både hann gå ner och regnet kom. Dag 2 skulle de resterande två turistmålen besökas. Här kommer då några bilder från dag 1 i Rio, fortsättning följer by-on-by, tills dess… ha´det! Inger

 

2 kommentarer

  1. Härligt äventyr. Rånare och ficktjuvar härjar i alla storstäder. Jag har en kompis som var i Rio och tjuvar försökte slita av honom en halskedja på öppen gata mitt på dagen. Samma kille som blev av med plånboken mitt på dan i HAvanna när vi var där. Ser fram mot nästa blogg.

    Gilla

    1. Är det bara fattigdom som gör folk till tjuvar? Är det också ett sätt att leva oavsett fattig eller inte? En form av ”kultur”? Otäckt i vilket fall..Tack för titt och kommentar! Inger

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.