Brazil-Rio de Janeiro 2

”Kill your darlings” fungerar dåligt när jag ska välja bilder från dag två i Rio de Janeiro. Nu skulle vi besöka både Sockertoppen (Pão de Açúcar) och Cristo Redentor, förmodligen två av de mest turistiska och välbesökta platserna i Rio. Sockertoppen är ett 396 meter högt berg och ligger i Guanabarabukten. En linbana i två delar, byggd redan 1912 (!) tar med människor till toppen för att se Rio lite från ovan. Christos Redentor står på berget Corcovado, 710 högt och kan ses från nästan hela staden.

Glada i hågen klev vi rakt ut i hettan från hotellets luftkonditionerade och svala reception. Att gå in i väggen har definitivt fått en ny betydelse för mig efter denna dagen. 36 grader i skuggan+ 98% luftfuktighet på morgonen! Det tog inte många minuter innan klänningen och allt därunder var lagom genomsvettigt. Taxi tillkallades omgående för avfärd till Sockertoppen, och enligt taxichauffören var trafiken ovanligt lugn även denna dag på grund av festivalens efterdyningar. Vi hade läst på nätet att köerna till linbanan upp till Sockertoppen kunde vara monstruösa, men icke sa nicke, några köer att tala om möttes vi inte av. Vi fick åka med redan den första gondolen som kom in till stationen, och första resan upp till första delen (Morro da Urca) på Sockertoppen. Den tog kanske 4-5 minuter och efter hand minuterna tickade iväg kom vi oss längre och längre upp, med en härlig utsikt över Rio som belöning. Nästa gondol tog oss till toppen på kanske lika många minuter, och trots höjden höll sig både mage och höjdskräck förvånansvärt lugna i den gungande vagnen. Tack och lov för det! På en av de senare bilderna kan ni se en ensam person i blå jacka klättra upp för den spikraka väggen till toppen. Hualiga! Vi såg honom aldrig komma upp, men jag hoppas det gick vägen för han/henne, men undrar hur man ens kan komma på tanken att göra en sådan klättring ensam i den hettan?

Jag får be om överseende med bildkvalitén… Flera av bilderna är tagna genom ett skitet fönster i vagnen på linbanan, medan fukten i luften gjorde även bilderna ute ”skitiga”. Hoppas ni orkar titta på de alltför många bilderna. Klicka gärna på dem för att förstora. Over and out – jag önskar alla en god vecka. /Inger

4 kommentarer

    1. Thank you Judith! Rio is REALLY amazing although I thought it was a pitty that you felt so scared about being rubbed and didn´t dare to take a walk on your own. It´s like visiting another wolrd, so very different from mine 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.