Moppetur i Danmark

Att vara på moppe-semester tillsammans är ett av Gubbens och mina gemensamma intressen. Vi njuter av dessa turer väldigt mycket bara för att det är ett så behagligt sätt att ta sig fram på. Man hinner se mycket, känna dofter (inte alltid en fördel) och det är lätt att stanna till vid en plats man blir intresserad av. Man planerar dag för dag var man ska stanna över natten, och åker man som vi inte mitt i högsäsong finns det alltid Bed and Breakfast att få tag på. Det är en stor känsla av frihet.

I juni var det så dags för en ännu en tur i Danmark, det var ett par år sedan sist. Vi hade planerat att vara ute cirka 12 dagar, men turen kortades ner till åtta dagar på grund av prognoserna om det dåliga vädret (!) Det var väl sommaren 2018 års enda period med både regn och hård vind samtidigt? Efter åtta dagar på sadeln och med en massa nya intryck kändes det inte så särskilt svårt att ta beslutet att korta av resan.

Vi började Hemmavid i Bitterna och tog oss till Göteborg varifrån vi åkte med Stena över Kattegatt till Fredrikshamn. Kosan ställdes sedan västerut mot den danska västkusten med de milslånga vackra sandstränderna. Innan man når fram dit ska man först över de böljande, kuperade och kanske ännu vackrare jordrukslandskapen. Många verkar tro att Danmark är platt, men så är inte alls fallet. Tar man sig över från öst- till västkusten eller vice-versa så märks det tydligt. Gubben är extremt duktig på att hitta småvägar som inte trafikeras så hårt, och råkar bilar dyka upp på samma väg som oss visade de stor respekt. De är förmodligen drillade att ta hänsyn till all cyklister som finns tror vi, och ALLA kunde använda blinkers!

Vi körde via Limfjorden via ön Mors till västkustens stränder, där många former av transportmedel är tillåtna; bilar, mopeder, cyklister och husbilar. För det mesta är sanden välpackad, men hamnar man i lös sand så tar det omedelbart stopp och man får putta sig igenom området. Det hände bara undertecknad en gång under denna resan, gubben tog sats och klarade sig igenom. Totalt körde vi 850 km.

Några bilder lägger jag till för att vi vid ett senare tillfälle ska kunna njuta av resan en gång till eller varför inte flera gånger. Danmark är underbart och vi lär komma tillbaka dit igen. På Moped.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.