Jobb eller Njutdag

Som vanligt (nästan) vann det sistnämnda alternativet. Att lägga måstena långt åt sidan, ge sig ut i skogen bland väsen och troll och njuta av denna ljuva årstid är för mig oemotståndligt. Efter en natts regn för hösten med sig varmt jordiga dofter och en underbart behaglig temperatur. Egentligen skulle det beretts äppelpaj samt äpplemos, och tillagats kålpudding av hjortfärsen. Allt i stora lass. Resten av äpplena skulle lämnats till förvaring på lämplig plats och gräset skulle ha klippts. Sängen skulle bäddats ren och tvätt skulle tvättats i stora lass. Ändå blev det kameran och en dags njutning i skogen med medhavd äggmacka som blev verkligheten. Jag har många gånger undrat varför det så ofta blir på samma vis? Kan jag vara rädd att det inte blir någon morgondag eller är jag bara LAT? Hemska tanke, det skulle jag nog aldrig erkänna för mig själv. Dagen som började med regn och övergick i solsken, som i sin tur övergick till att bli mulen är en fin dag att vara i skogen. På en mulen dag i skogen med kameran blir kontrasterna inte för starka och färgerna skönt mättade, så jag var nöjd och glad med turen i det som ännu är en riktigt skog. Några bilder tog jag med hem, och dem hoppas jag kan smaka bra. Klicka gärna på dem för att förstora. I morgon ska allt det där som inte blev gjort idag göras, och dessutom ska man lägga röstkortet på lådan. Det kommer garanterat att bli en rysare i morgonkväll!

 

 

2 kommentarer

 1. Som jag känner igen mig 😉
  Så många gånger jag eller både jag och maken tagit oss ut med kamerorna trots att vi egentligen planerat annat. Såna där ”måsten” som tar emot lite men som ändå måste göras. Tänk så många gånger vi kommit hem och diskuterat med oss själva och liksom intalat oss att just den där dagen med kameran behövde vi båda. OCH varför inte… Tvätten ligger kvar till en annan dag. Dammråttorna växer visserligen i storlek med rymmer inte, tyvärr 😉 Man hinner göra det där andra också och livskvalitet är så mycket viktigare än att jaga dammråttor. Superfina bilder från trollskogen. Som du skriver… Ljuset är underbart efter regn och utan direkt solljus vilket du visar med dina fina bilder. Super!

  Gilla

  1. Ha ha ha! Det verkar vara ett helt gäng som gör som jag-så skönt! 😊Man får passa på att njuta när man kan, även om det dåliga samvetet gör sig hört. Vilken turtant att ha en man som också fotar,måste vara fantastiskt! Tack för titt och kommentar!
   /Inger

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.