Bitternarundan

Vi har tidigare i sommar haft en/flera pyromaner härjandes i vårt närområde som bl.a. ledde till att den så väl använda Scoutstugan i Vedum brann ner till grunden. Det var inte bara huset som förstördes utan också många års samlande på minnen från alla de aktiviteter som Scoutstugan både anordnat och deltagit i. Scouterna engagerar många människor i trakten, både stora och små så det var gott om upprörda känslor när stugan slutade i en hög med aska.

Idag hade vår bästa Kristina tagit initiativet till ”Bitternarundan” dit folk som ville deltaga fick betala en startavgift för att ta en promenad längs en snitslad bana om 5 eller 9 kilometer i vackra Bitterna bygden. På vägen blev alla bjudna på en fika med kaffe och hembakat på den gamla och vackra gården Stora Ölstorp. Där blev det en hel del samtal mellan olika personer som kanske inte setts på länge, men passat på att stödja Kristinas initiativ och kanske återse sin hembygd.

Bitternarundan blev minst sagt en succé, och det hela slutade med att 17.000:- samlades in till Scoutstugan, så makalöst bra!  Kan man vara annat än glad att bo bland dessa människor? Tack så hjärtligt Kristina! Tyvärr inga bilder får evenemanget. De två bilder jag lägger ut tycker jag dock har en viss symbolik med dagens händelser, där folk träffas i vara Bitterna, tjôtar lite drar sedan hem till sitt.

 

 

 

 

1 kommentar

  1. Talande bilder, fin berättelse samtidigt som jag inte kan bli annat än förbaskad. Hur svårt ska det vara att låta bli andras egendom?? Så många minnen som inte går att ersätta. Så många historier som går upp i rök. Usch och Tvi för alla som bara förstör. Fint initiativ från Kristina. Hoppas dom får fast den som ställde till allt elände.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.