En halv dag i jpg:s tecken

Hela halva första dagen i Dörålen var jag helt uppfylld av den spektakulärt vackra fjällvärlden som stod att finna precis utanför stugknuten. Hela halva första dagen gick jag också omkring  i ett lyckorus och fotade i jpg utan att notera att så var fallet. Jag får skylla på extasen över allt det vackra i omgivningarna.

Dörålen ligger i Norge, närmare bestämt i Dovre Kommun och (tror jag) i Rondane naturreservat, som är Norges allra första naturreservat. Vilken plats! Så oerhört vacker att varken ord eller bilder kan beskriva skönheten i det så mäktiga landskapet. Platsen är lättillgänglig med tanke på att den ligger i fjällvärlden, vilket är en stor fördel, eller rättare sagt en nödvändighet för att jag ska kunna vandra ut i det stora.

Vi var ett gäng fotografer som bodde i Nedre Dörålseters hytter. Dörålseter har funnits i familjen Stordals ägo sedan mitten av 1700-talet. Turisterna började komma hit på 1800-talet (!) en väg byggdes på 1960-talet och ström anlände på 1970-talet. Ström finns bara tack vare det aggregat som används än idag. Det bjöds på helpension med fantastiskt god mat och varma täcken i tvåvånings sängarna. När vi gick på tur fick vi en matsäck att ta med, och alla vet att fika ute är den bästa smakförhöjare som finns. I denna mäktiga miljö var det än bättre även om kaffet blåste ur kopparna av den ibland mycket kraftiga vinden. Vädrets makter är inte att leka med, och här växlade det snabbt mellan sol, moln, regn och snö. Vi fick uppleva allt från sensommarvärme till vinter med snöfall.

En halv dag i jpg:s tecken är inte optimalt ur fotosynpunkt, men blev i varje fall minnen att lägga på bloggen, titta tillbaka på och minnas. Fler dagar följer och ni MÅSTE klicka på bilderna för att förstora dem om det ska bli något att vila ögonen på. Tack för titten och ha det fint! Inger

 

 

8 kommentarer

  1. Tappade just andan… Makalösa bilder! Känner just nu för att strunta i allt, packa väskan och ge mig av. Jösses vilket landskap, vilken natur OCH vilka bilder!! Wow!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.