I Hagen

Av en händelse passerade jag en hage i Bästa Bitterna som jag inte tidigare riktigt noterat, jag undrar ens om den funnits där förut?  Bland äppleträd och gamla ekar, såg jag genom bilrutan några kor och en liten söt kalv. Korna råmade högt, och jag blev nyfiken och undrade varför de förde sånt väsen. Jag passerade hagen i bilen, men råmandet fick mig att stanna och backa tillbaka en bit för att kunna köra av och parkera hemskt olägligt på en liten grusväg. Ingen skulle kunna komma förbi på vägen så länge bilen stod där, och det fanns hus längs vägen.

Lite skyndsamt gick jag ner mot hagen och råmandet, och förstod så småningom att korna ”pratade” med andra kor som måste stå längre bort i någon annan hage. Ett rasande liv var det, korna hördes långväga bort. Jag skyndade mig att ta några bilder på kalven som stod i den vackra hagen när jag fick syn på HONOM. Vilken mastodont! En tjurmastodont! Jag var tvungen att försöka komma närmare honom för att få ett par bilder, jag blev helt fascinerad av hans storlek. Det måste ha varit en sådan där Belgien Blue…eller i varje fall något liknande…eller? Någon som vet?

Bilen stod nu olåst något hundratal meter bort, så jag kände mig något stressad. Det hade ju inte varit meningen att gå så långt ner på vägen. Jag knäppte av och gick tillbaka, men när jag kom hem såg jag att det inte blivit några kanonbilder direkt, så hit måste jag ta mig tillbaka och försöka få några riktigt fina bilder. Miljön var som hämtad från ett annat århundrade, dessa hagar finns knappt längre att se och sådana hagar är bland det finaste jag vet. I all hast önskar jag en fin vecka…/ Inger

 

1 kommentar

  1. Det var ingen liten tjur! Men fin är han liksom dom andra kossorna. Precis som dina bilder som blev riktigt fina.
    Barnens pappa och min fd är lantbrukare och har nötdjur. Kommer ihåg på hösten när han delade på årets kalvar och mödrarna att det var högljudda toner under ett par dagar i hagen innan det lugnade ner sig. Men högljutt kunde det också vara när dom visste att det vankades ny mat 🙂 alltså när det var dags för att byta hage eller när någon liten kalv kommit ut på andra sidan staketet/tråden. Fina minnen som barnen ofta pratar om.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.