Almanackan 2019

Jag hade bestämt mig…jag skulle på allvar påbörja arbetet med Bitterna Almanackan 2019. Jag parkerade bilen på uppfarten, hämtade posten i brevlådan hukandes i regnet, och gick målmedvetet direkt upp och satte på datorn som står på andra våning. Vanligtvis brukar jag titta i kylen det första jag gör för att se om det finns något gott att tugga på, men hittade i stället ett av grannens makalöst goda päron som låg väl till pass.

Jag tog en liten titt in i Facebook eftersom jag är beroende och voilá…bilder som några av fotokamraterna i Rondane, Dörålen tagit dyker upp på skärmen och simsalabim var jag tillbaka i mina Rondande mappar i stället för att leta Almanacksbilder i alla andra mappar. Jag tänkte urskuldande: bloggen skulle ju bli min dagbok som jag/gubben skulle kunna gå tillbaka till och minnas ljuva stunder från olika tillfällen, och detta om något var ju just ett sådant tillfälle. Almanackan fick alltså stryka på foten – igen. Skäms.

När jag dyker ner i Rondane mapparna slår de storslagna vyerna mig återigen med häpnad, de ger mig en känsla av välbehag som jag sällan upplever. Fjällen som omgärdade dalen var så mäktiga, så vackra och så omväxlande.  Återigen blev jag påmind om hur oerhört liten jag och alla andra människor är på denna planet. Vilken makalöst vacker och vacker miljö detta är. Jag tror inte det behövs så många fler ord utan jag hoppas och tror att bilderna återger något av det jag känner. Klicka på bilderna för att förstora!  Hej hopp / Inger

 

3 kommentarer

  1. Magiskt, mäktigt, storslaget, Så fantastiska bilder från en otroligt vacker natur. Tänkte på det du skrev om hur små vi egentligen är i förhållande till världen. Kunde se mig själv stå där i en av bilderna bredvid en buske och knappt vara synlig 😉 Fast riktigt så liten är jag inte men i förhållande till det andra…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.