Harmagedon

Harmagedon, det sista slaget enligt bibeln. Så kändes det när jag vaknade i morse. Något hade hänt med min rygg, något som effektivt stoppade mig från att göra — någonting alls! Måndagen hade viskat en varning om att allt inte stod rätt till med det som håller oss människor upprätt. Jag fick gå med försiktiga steg i en något vinklad ställning hela dagen. Det gjorde inget ont när jag var still, men det var som om knivar lurade i bakgrunden på att slå till om jag skulle göra något för hastigt.

Detta var en helt ny känsla för mig, trots att läkare i mer än 60 år frågat mig om jag inte haft problem med ryggen. Den frågan grundade sig i att mitt ena ben är 3-4 cm kortare än det andra, eller – om man så vill- det andra benet är 3-4 centimeter längre än det ena. Mitt svar hade i alla år varit ett blankt NEJ. Hade det nu då kommit till Harmagedon, var det nu det skulle  utspelas ett slag om den framtida rörligheten för denna kropp? Slaget var i så fall bara påbörjat. Efter lite inmundigande av diverse värktabletter och salvor, kattskinn och hårda nypor kunde jag ta mig till apoteket där jag införskaffade diverse andra medikament som skulle vara bra för åkommor som just drabbat min lekamen. Simsalabim så var jag nästan som vanligt igen, hade ett under skett? Jösses så skönt att kunna vara lite rörlig, och tänk att det varit så självklart innan gårdagen. Det ska jag för alltid ha i åtanke när jag ser mindre rörliga människor i min omgivning hädanefter.

Harmagedon verkade också utspela sig på utsidan frampå eftermiddagen/kvällen. Ett spektakulärt ljus och märkliga fenomen på himlen kunde få en att tro att undergången nu var nära. Otroligt vackert, titta på bilderna, det var verkligen så här det såg ut. Lite senare blåste det upp ordentligt och regnet stod som spön i backen, men det varade bara en kort stund. Wooow är det bästa jag kan komma på för att uttrycka känslan inför detta ovanliga himlafenomen.

Ha nu en fin rygg alla!

PS.  Jag vill inte vara tjatig, men det finns Almnackor med Bitterna bilder till salu. Hör av dig om du är intresserad. Du ser hur den ser ut i föregående blogginlägg. DS

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.