Femton procent

Exakt så! 15% fanns det kvar i kamerabatteriet när jag med iskalla fingrar äntligen fått monterat kameran på stativet (!) femtio kilometer hemifrån. Inga problem det finns ju ett batteri till i väskan, och jag tänkte som så att det är väl lika bra att byta till ett fräscht med en gång…Anar ni vad som komma skall?

Alltså femtio kilometer hemifrån, på Ålleberg, med ett batteri som hade 15% kvar, och ett andra batteri som var….tomt? I ett väder med ett ljus som var näst intill perfekt! Aj aj aj, när ska jag lära mig att kontrollera det jag tror är ett faktum men som gång på gång visar sig vara fel? Förmodligen aldrig! Nåväl, 15% på ett Olympus batteri kommer man faktiskt en bit på väg med även i bitande kyla. Hade det varit Nikon kameran med mina Nikon batteri hade jag lika gärna kunnat ha packat ihop och åkt hem igen med en gång.

Vad som i stället hände nu var att jag 1) hade kameran på stativ  och 2) fick vara sparsam med antalet bilder jag skulle ta, dvs. noga välja utsnitt innan jag knäppte på kameran och tryckte av. En något ovanlig situation för att vara jag, men också nyttig på flera sätt. Vid flera tillfälle har jag slängt ur mig till likasinnade fotokamrater, att man borde sätta ett maxtal på antal bilder man får ta på en dag, tex. 10 stycken,och tänka till ordentligt innan man trycker av. Nu blev det just så!

Resultatet? Jag känner mig nöjd, tog inte många bilder och de jag idag väljer att publicera är en i svart/vitt och en i färgversion. Det skulle vara roligt att höra vad ni gillar bäst. I morgon är det vintertid så vi får sova en timme längre. Glöm inte att klicka på bilderna för att förstora. / Inger

 

 

 

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.