One

En enda bild lägger jag ut i motsats till alla de bilder jag lade ut häromdagen.

Jag tog mig en liten tur i B.B. denna gråmulna fredag när fukten hängde i luften. Jag var inte långt bort men turen tog ändå ett par timmar, dels för att jag exprimenterade lite med kameran och dels för att jag fick sällskap av en svart katt. Katten liknade vår Sesam som försvann för många år sedan, så jag stannade till när jag fick se honom. Vi stod några meter ifrån varandra och ”pratade”; han (?) visade att han skadat sig i tassen och ville inte gärna gå så mycket för det gjorde ont. Han ville inte heller ha någon hjälp av mig utan tyckte jag skulle hålla mig på behörigt avstånd.

Ibland tror jag att jag kan prata eller åtminstone kommunicera med djur, i varje fall med hundar, katter och kossor och något lite är jag övertygad om att de förstår vad som jag säger. Människor är förvisso också djur men dem förstår jag mig inte på lika bra. Djuren visar med kroppsspråket rätt så tydligt vad de vill ha sagt och ibland med något läte som understryker poängen i det hela. Folk som tror att djur inte har känslor har absolut helt fel, det är jag lika säker på som att jag sitter på min stora bakdel vid datorn just nu.

Till något annat. En del träd lyser ännu i sin färgprakt, och trädet jag experimenterade på med kameran var just ett sådant träd. Detta är ingen ny teknik men jag har inte använt den själv så mycket-om alls-tidigare. Jag vet faktiskt inte vilken typ av träd det är, och det är nog heller inte helt enkelt att säga med hjälp av bilden. Strunt samma, vackert var det i vilket fall.

Denna gråaste av gråa novembersöndagar går mot sitt slut. Trots allt har hösten är så länge varit rätt så fin, det totala mörkret har ännu inte infunnit sig men snart så…Jag önskar alla en fin vecka! Inger

Blurred

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.