A gloomy day

En helg i ett grått töcken…med regn som extra krydda. Det är inget att gråta över, blir bara mer blött och än mer grått. Efter en veckas innesittande på kontor, och därtill innesittande på lördagens fotodag i Göteborg, måste jag bara ut och få både luft och lite ljus. Vid denna årstiden blir det med betoning på lite ljus, dagarna blir kortare och kortare och ljuset svagare och svagare. Dagen skulle kanske ha ägnats åt att pynta för första Advent, men det får snällt vänta tills i morgon kväll.

Det lilla ljuset i allt det grå är faktiskt fint fotoväder, och som ni ser i bilderna är allt inte så grått trots allt. Det finns nyanser av både blått, turkos, gult och brunt i bilderna. Jag åkte iväg till Nordkroken på Vargön, för att fota miljöerna kring de platta hällarna som vätter mot Vänern. Det står att läsa på platsen att de platta hällarna är rester från en bergskedja som för 18 miljoner år sedan var i Andernas storlek. Det är svårt att tro när man står och tittar ut över de platta stenhällarna, erosionen har verkligen satt sina spår här! Halleberg som kantar Vänern och kan beskådas från Nordkroken, kan möjligtvis ge dig en vision om hur det en gång sett ut.

Grå dag som sagt, men det finns trots allt färg också, man får bara titta lite närmare och längre tid. Snart är det ny vecka, och nu rusar allt väldigt snabbt mot julen…simma lugnt därute, och ha’ det gött som Glenn säger. / Inger

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.