Uttakleiv – Lofoten

Ett gäng fototanter var på Lofoten för att försöka återge det fantastiska landskapet som finns här. Vi flög från Göteborg via Oslo-Bodö-Lofoten. Det gick alldeles fint fram tills vi försökte ta oss från Bodö till Lofoten, då ett ymnigt snöväder och något tekniskt mankelemang tvingade propellerplanet att vända tillbaka till Bodö. Det blev till att övernatta på Bodö för vidare färd till Lofoten dagen efter. Det var bara att gilla läget, vädret är ju som det är här uppe.

Väl framme hämtade vi vår hyrbil och tog oss till vårt hyrda hus på Rorbu Lofoten. Läget var relativt centralt med tanke på vart vi ville ta oss för att fota. Det var tio minuter bilväg från Leknes där all mat och dryck kunde inhandlas. Huset var bra och läget var helt enormt, vi bodde precis vid vattnet med en vidunderlig utsikt över fjäll och vatten.

Vi besökte flera stränder men en ansenlig mängd snö (mer snö än på hundra år) hade dalat ner och dolde de sandmönster som jag nog haft i åtanke att försöka hitta. Det blev till att vända kameran utåt, mot vattnet istället, en för mig inte alltför vanlig övning.

En av stränderna vi besökte var Uttakleiv, inramad av grafiskt vackra fjäll och en härligt stenstrand. Vi var där innan mörkret helt lämnat plats åt ljuset, och regnet bjöd in oss med all sin kraft. Vi var ensamma ena bra stund, vilket var ovanligt. Jag börjar med några bilder från denna plats, och hoppas återkomma med fler besök på andra platser inom en inte alltför lång framtid. (Vitbalansen var svår att få till då den var fel inställd vid fototillfället)

Ha en bra vecka! Inger

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Toppen. Kul att du är ute å flyger å far!

    Skickat från mobil därav något kortfattat / mvh Claes

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.