Tidens tand

Ja…kanske det är tid att gå till tandläkaren, men det var inte det rubriken avsåg. När jag nu har så många ”omåsten” var jag en tur till Staden, som från mitt perspektiv är belägen lite nordöst i landet. Anledningen till det var ingen alls, det var bara väldigt onyss. Det blev en dagstur till en mycket kylig plats där det luktade snö i luften. Vinden ven, rev och slet och i kläderna. Medan jag gick omkring på gatorna tänkte jag ”jösses det är rörigt i Göteborg med all byggnation, men jämfört med de platser jag hann besöka här är det som en piss i Mississippi. Alla ombyggnationer och renoveringar gjorde att jag kände mig hyfsat vilsen, vägar jag tidigare vandrat fanns inte längre. Orange skyltar pekade mig än hit och än dit och jag blev kanske mer snurrig än vanligt…?

Rubriken Tidens Tand poppade upp i mitt huvud redan när jag tog bilderna, jag tyckte de var rätt tidstypiska, en del mer och en del mindre kanske. Att sitta på café med mobilen är nog den mest tidstypiska, men det verkade också vara mer än vanligt att sitta och jobba/studera med datorn på café. Shoppa med mobilen tillhör ju också vår tid.

Som sig bör under rubriken Tidens tand är samtliga bilder mobilbilder, jag är helt klart väldigt förtjust i min mobil som sköter det här med tekniken för mig, så jag ”bara” behöver trycka på knappen. Dem är dessutom (tycker jag) enkla att redigera, också det i mobilen. Telefonen fungerar helt enkelt ypperligt för mina behov.  Vad tycker ni om mobilbilder? En mobilbild från en modern telefon är ju milsvida bättre än från en mobiltelefonkamera med bara några få år på nacken. Utvecklingen rusar verkligen iväg med stormsteg

Jag vill nämna fotomastodonten Linda från Falköping för att hon gett mig o-orden att leka med..Det kommer att bli en del användning av omåsten och obråttom med flera i framtiden tror jag, o-orden fastnade direkt hos mig. Tack Linda!

 

2 kommentarer

  1. du lyckas även riktigt bra med foton via mobilen, de bilderna brukar jag själv tycka ser obra eller osnygga ut, i alla fall när jag fotar med mobilen.

    Gilla

    1. Tack så mycket! Lite beror det nog på vilken mobilkamera man har, hur bilderna blir. Jag är nog lite bekväm, och tycker det är så enkelt att använda mobilen. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.