Stockholm

Staden jag besöker 1-2 gånger per år, bara över dagen. Man hinner en hel del på en enda dag om man med tåg kommer dit vid nio-tiden på morgonen, och lämnar vid sjutiden på kvällen. Bra motion blir det också, man går och går och går…När pälsklingen Flinga efter 14 dagar nu är åter i Göteborg behövs det motivation till att gå de där stegen jag MÅSTE gå varje dag, för att nå fram till viktminskningsmålet, så det passade fint med en liten utflykt. Årets första visit visade sig infalla dagen före förra årets 1a visit, det var lite överraskande att det var så lika datum. Denna gången hade jag sällskap av fotokompisen Mats, annars brukar jag gå runt för mig själv på stan´.

Ett besök på Fotografiska är standard, och denna gången besökte Mats och jag två utställningar; Erik Johanssons och Pentti Sammallahtis. Två motsatser minst sagt. Erik med sina fantasifulla verkligt overkliga bilder som han bygger ihop fysiskt innan fotograferingen och efteråt i Photoshop. Bilderna får en att undra över många saker både rent bildmässigt och hur det står till med vår verklighet. Erik arbetar fram cirka 6-8 bilder per år, enormt mycket jobb med varje bild. Många av bilderna har inslag från Götenetrakten där han är vurpen, numera bor han i Prag och lever på sin fotokonst. Helt fantastisk utställning!

Så har vi då motsatsen Pentti Sammallahti. En dokumentärfotograf som visade fotografier i svart/vitt och ofta har hundar med i sina bilder. Dessa bilder går inte att beskriva dom måste upplevas. Humor och konst i en underbar kombination, också den en helt fantastisk utställning! Rekommenderar varmt ett besök på Fotografiska just nu.

Mer än dessa två fotografers verk orkade inte våra hjärnor ta in, så det blev lite lunch och sedan ut och fota lite på stan.  Mats visade mig platser jag inte tidigare varit på, det var riktigt kul, men vi var också på mer – för mig – kända platser. Jag tror ni kan se vilka de är om ni tittar på bilderna. Nu är det helg igen, så jag passar på att önska er en fin sådan! /Inger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.