Lidan

Kors i jösse namn så det regnat och blåst den senaste tiden. Har ett par gånger ängsligt kikat ut på vår stora lönn som står inte alltför långt från huset, och fungerar som ett vindfång när västan ligger på. Är lönnen frisk? Står den kvar i de hårda vindbyarna när det t.o.m. knakar rejält i kåken? Peppar, peppar än så länge har inget hänt mer än att stora grenar blåst ner. Jag vill helst ha kvar lönnen för den skuggar så skönt när den heta sommarsolen väl steker på. Ett verktyg ska lånas för att kolla tillståndet inom kort.

Vatten finns det numera gott om igen. Om jag möjligtvis har en religion så är det Ying och Yang. Pendeln svänger fram och tillbaka och till sist bli det en jämvikt. Efter torka kommer blöta eller tvärtom och visst stämmer det?  Nu är både de djupa och ytliga vattenreservoarerna fyllda till normala mängder hos oss igen efter torkan 2018, så regnet har varit välkommet. Fast nu känns det som om det räcker för ett tag…!

Vatten har varit helgens fototema, och trots rejäl blåst och regn har jag varit ute. Dock blev det inget besök på kusten som det var planerat, men vi har ju  Lidan runt om oss som nu forsar fram i sina gamla banor. Det är från Lidan som dagens bilder kommer, varav några mer ”konstnärliga” med lite lek med olika inställningar och kompositioner bara för skojs skull. Ha´nu en go vecka därute!

 

 

 

 

 

 

3 kommentarer

 1. ja du Inger, jag håller då med om att nu har vi väl ändå fått tillräckligt med vatten, men frågan är var vintern blir av, vi behöver allt lite rejäl kyla också. Om det stämmer med vad som visas på telefonen så ska vi få en del snö den kommande veckan, men med tanke på vätan vi redan har så blir det väl bara slask som vanligt.
  Har själv hållit mig till inomhus fotografering i dagarna 3, handboll, handboll och handboll 🙂 med en avstickade i onsdags då det var… handboll *haha*
  Gillar verkligen din bild på Lidan Bubbles. De blev riktigt snygga.

  //Sven

  Gilla

  1. Tack Sven! Sport passar ju utmärkt att fota i dessa stormarnas och ösregnens tider. Hur många bilder får du med dig hem från en handbollsmatch? Visst längtar vi efter lite vinter, men väldigt snart är det för sent känns det som. ALla blomster som nu kommit upp…vill inte de ska frysa sönder, men blir det bara lite snö så är jag väldigt nöjd. En stund 🙂 Ha´det gött!

   Gilla

   1. Hej Inger, det är väldigt olika när det gäller handbollen faktiskt. Hade en match nu i helgen där jag hade domare som ständigt ställde sig i vägen vilket gjorde att jag fick slänga många bilder då de ’steg in i bilden’ och förstöde tillfället för mig. Men an vanlig match så har jag kanske en 150 bilder efter gallring. Men är det sen en Champions League eller landslags match så blir det betydligt fler (uppemot 1000) för då blir man med ’trigger happy’ och vill vara säker på att ha med sig just ’den där’ bilden.
    När det gäller vintern så väljer ju Moder Natur hur den vill göra, oavsett vad vi tycker och vill 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.