Hornborgasjön

Inför besöket av fågelfotograferna från norr, så har jag varit vid Hornborgasjön med Mia och Karin för att träna och se/uppleva/fotografera miljön vid sjön. Nästa helg blir det förhoppningsvis fler fototillfällen med Ing-Marie och Lena vilket jag ser fram emot.

Vid tidig ankomst, runt 05.30, så vilar en mystik över området. Inte en människa mer än vi tre är ute än så länge, trots att husbilarna står parkerade på rad alldeles intill sjön. Varför är dom inte ute? Tranorna är på inflygning till sjön från nattens sovplatser i skogen, de ropar ikapp med gässen och de andra fåglarna. Ljuset är fantastiskt och det är isande kallt med hög klar luft. LIVSKVALITET!

Solen går snabbt upp och efter drygt en timma är vi ”färdigfotade” här. Dags att sitta ned för att inta den medhavda frukosten ihop med lite gott tjôt. Ingen av oss tror att det blivit några vidare bilder, vi har liksom skjutit på allt som rört sig bara för att… Inte har vi några 600 millimeters objektiv heller, så närbilder kan vi glömma. Däremot har vi haft en härlig stund, och här är garanterat inte ett enda Coronavirus i närheten, nog så skönt att veta i dessa tider. Vi drar så småningom vidare mot Blåsippebacken, men det är en annan historia.

Var rädda om er nu! Inger

 

 

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.