Grus Grus

Nu har jag fått Pippi på att åka till Hornborgasjön och Tranorna. Trots den verkligt isande kylan och vinden som blåser genom märg och ben, kommer tranorna hit för att vila upp sig inför vidare färd. Jag tycker det är ett fascinerande skådespel att få ta del av. Dels för att det innebär att våren är här, dels för att mängden fåglar är så stor men framförallt för att tranorna är så vackra. Dom är för mig både graciösa och stolta med en imponerande storlek.  När man ser in i deras ögon får jag dock en känsla av de kanske inte är den mest intelligenta fågeln? Jag vet inte varför jag känner så, men en tom gul blick gör något med min fantasi.  Det där med dansande tranor har gått mig förbi i år, men däremot har jag sett dom slåss. Är det möjligtvis så att den som hoppar högst vinner?

Corona virus till trots så har jag kunnat stråla samman med Ing-Marie Sjödin och Lena Karlsson, två ivriga fågelfotografer från Sandviken/Kungsgården (stämmer det Lena?) De har inackorderat sig vid sjön enbart för att fota fågel, och de har haft tur med vädergudarna. Det har fått bli möten enbart utomhus för säkerhet skull. Ska bli kul att se deras alster!

En snabb kamera innebär att jag hade 3000 bilder med hem, enbart från i går. Hur i h-vete gick det till, kameran var ju inte ens inställd på att den snabbaste tiden! Nu blir det ju till att sitta och radera, radera och sedan kan jag ju radera lite till…

Jag hoppas ALLA mår bra därute!?! / Inger

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.