Löften är till för att brytas?

Löften är väl till för att brytas, även om det sjungs ”löftena kunna ej brytas, nej de stå evigt kvar”. Det tror jag inte på för här kommer FLER TRANOR i min blogg, något jag för inte alltför länge sedan lovade inte skulle hända.

Efter ”månkvällen” vid Hornborgasjön åkte jag tillbaka kvällen efter igen, för att försöka få till en bild med en trana flygandes mitt i månen. Packade stativ och tog med mer kläder än vad jag hade den oplanerade visiten kvällen innan, för vinden var fortfarande iskall. Nu var jag var laddad, ikväll skulle jag kanske få mitt livs bild!

Pyttsan… Inte ska man bara hålla reda på sin kamerautrustning, stativ och kläder man bör också kolla när månen går upp olika dagar. Kvällen före gick månen upp 19.10 men denna kvällen inte förrän 20.30! Vad tusan…så stor skillnad från en dag till en annan?!? Klockan 20.30 är det i princip mörkt och tranorna finns inte inom synhåll, det blev ju så klart inte någon bild på en flygande trana mitt i månen då. Så snopet!

Nu blir det i stället andra bilder på tranorna, ni kan kanske se tranor som är ganska ordentligt skadade? Det ser lite otäckt ut tycker jag, en av dem såg ut att ha blivit av med halva huvudet, innanmätet syntes ju…hua! Kanske inte alla skador beror på just slagsmål, men många tror jag definitivt gör det. Det verkar vara hårt därute!

Nu får vi se om det kan bli en flygande trana mitt i månen år 2021 i stället. SLUT från Hornborgasjön säsong 2020.

Må bra! Inger

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.