Stena Olssons kompani

Stena Line. Färjerederiet som idag är världens största och numera ett begrepp. När jag var liten fanns både rederiet Sessanlinjen och Stena Line, de båda konkurrerade om kunderna som ville åka till Danmark för att handla billiga matvaror. Så småningom försvann Sessanlinjen och bara Stena Line blev kvar.

Gubben jobbar på en av Stenafärjorna, och honom lämnar respektive hämtar jag varje vecka med bil när han ska gå på eller av sitt pass på båten. När jag idag for till Göteborg för att titta på Eva Boije Af Gennäs utställning parkerade jag i Stenas parkeringshus, därför att jag lätt hittar dit efter alla bilturer med Gubben. Det ligger dessutom bara 10 minuters promenad från Nordhemsgatan där utställningen pågick. Jag passade på att fota lite på/vid terminalen när jag ändå var där. Där är ju fin utsikt! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.